Witam! Jestem posiadaczem telefonu Sony Ericsson Xperia Mini Pro od sierpnia 2012 roku i nie miałem z nim żadnych problemów aż do września tego roku, wtedy zaczęły się problemy z baterią. Ładowałem ją zgodnie z instrukcjami, ale straciła ona swoją moc i telefon nieużywany nie wytrzymywał nawet jednego dnia. Seryjna bateria miała 1160 mAH, wymieniłem więc baterię na mocniejsza 1600 mAH telefon działał dobrze przez miesiąc i znowu powrócił problem. Przez noc schodzi 40% baterii. W czym może być problem ?
Więc możliwe, że to wina systemu.
Kiedy miałem 4.0.4, to telefon ok. godz. 15-15:30 miał już mniej, niż 10 % baterii. Na 2.3.4 przy takim samym użytkowaniu bez problemu dotrzymuje do wieczora (czasem nawet i 2 dni).
Więc spróbowałbym najpierw działania baterii na 2.3.4.
Na początku też miałem 4.0.4 i też nie było problemów. Wszystko zaczęło się jakoś po miesiącu. Od ok 4-5 miesięcy mam 2.3 i wszystko jest ok.
Nie wiem, czy to koniecznie oprogramowanie, ale mówię, jak było w moim przypadku .
A dzisiaj nie wiem dlaczego, ale przestał mi działać głośnik rozmów tzn jeśli rozmowa nie jest ustawiona na tryb głośnomówiący to nie działa, a jeśli przejdę na tryb głośnomówiący to rejestruje głos w czym może być problem ?