• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #673029  autor: Mular
 06 lis 2013, 22:18
Witam Wszystkich.
Wczoraj wybrałem ofertę w Orange i dostałem nowy telefonik SG Trend GT-S7560
Zainstalowałem sb na nim takie gry jak: "Pou" "Ice Tower 2" "Subway Surf" oraz program do czyszczenia " Android Assistance".
Mam taki problem podczas grania w gry... Otóż kiedy, np. gram w Ice Tower 2 i jak skacze (mam wybrane dotykanie prawo w lewo żeby skakał) to po chwili tego klikania ekran blokuje się na kilka sekund i jak klikam w prawo i w lewo nic się nie dzieje, postać skacze prosto do góry i nie mogę nią ruszać... Kolejne... gdy gram w Pou i przykładowo daje jej co chwile jedzenie to ekran znowu sie blokuje i nic nie moge zrobić. Proszę o pomoc, przez to nie mogę sb w nic zagrac przez ten blokujacy sie ekran... Bardzo proszę o pomoc ;//

[ Dodano: 2013-11-06, 22:19 ]
Piszę tutaj bo w kategorii "awarie" nikt nie pomaga... ;/

[ Dodano: 2013-11-06, 22:20 ]
Powiem tylko jeszcze, że dzieje się tak z każdą grą w której trzeba cos robic szybko na ekranie, np. fruit ninja, pou, subway surf itp

#673238  autor: fortel
 07 lis 2013, 22:57
Oj, procesorek w tym smartfoniku ledwo zipie, to nie wina ekranu ! Sprzedaj Trenda i kup coś ,,wydajniejszego' ' , z mocniejszym procesorem i większą pamięcią RAM np. 1 GB lub większą. :roll:

yyy

#673321  autor: Mular
 08 lis 2013, 15:15
to napewno cos z ekranem/blokada
nie czytasz do konca ? za takie odp to ja dziekuje
napisalem ze gdy gram w ice tower i trzymam lewy kciuk na ekranie a prawym skacze czyli moja postac skreca caly czas w lewo gdy nie trzymam prawego (steruje tylko prawym) to wszystko jest okej ...

[ Dodano: 2013-11-08, 20:17 ]
Czyli nikt nie pomoże ? Zawiodłem się na tym forum. Niby takie duże a nikt nie zna mojego problemu ? Niemożliwe.. Mało zainteresowanych. No cóż ... czekam dalej. Proszę o pomoc ..

#681889  autor: Synaisthesis
 11 gru 2013, 15:49
Przywróć ustawienia fabryczne, zainstaluj jedną grę i zobacz czy działa. Zresztą na 90% to i tak przez słaby sprzęt. Dotykasz ekran kciukiem i procesor musi przetworzyć to, potem wykonujesz ruch, więc znowu procesor oblicza itd.

#681949  autor: Xy
 11 gru 2013, 18:57
Wnioskuję, że masz -naście lat ;-)
Uwierz, to wina telefonu, nie ekranu. Procesorek nadaje się najwyżej do kalkulatora i stąd takie zwiechy.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#681963  autor: Darius64
 11 gru 2013, 19:29
Taki to jest Galaxy z dopiskiem Trend,którego wciskają ludziom nieświadomym a wiele się już o tym pisało.Zawiodłeś się na tym forum, no cóż masz prawo ale czytaj to co inni piszą bo byc może posiadają wiedzę większą od ciebie

#682784  autor: znawca
 14 gru 2013, 15:43
Przykro mi ale Galaxy Trend po prostu tak ma. System jest niezoptymalizowany, a hardware zwyczajnie za słaby - ten telefon to bubel, którego powinieneś jak najszybciej sprzedać

Piszesz, że zawiodłeś się na tym forum. Gdybyś spytał nas przed kupnem telefonu (i to jeszcze brandowany z Orange - o Boże!) to wszyscy chórem odradzilibyśmy ci Trenda, właśnie z tego powodu.

Jest jeszcze inne wyjście. Jeśli wciąż chcesz zostać przy tym modelu to zrób roota i wrzuć na niego jakieś nieoficjalne oprogramowanie (np: Cyanogenmod). Może to coś pomoże.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!