• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #653195  autor: Artur051
 07 sie 2013, 16:15
Od paru h mam ten wynalazek. Pierwsze wrazenia niezwykle pozytywne. Macie jakies pytania?

#653227  autor: orson_dzi
 07 sie 2013, 18:50
Przynajmniej wiem jaki to ma procesor :P .

Qualcomm MSM8225Q, marny ARMv5 połączony ze słabym Adreno 203. Procesor wspiera otwieranie filmów w 720p, rozdzielczości ekranu do 1280x800 (czyli układ pod tablety) i podobno charakteryzuje się dużą prądożernością ;) .

Odpal mu AnTuTu i Quadranta. Najlepiej bez karty pamięci lub z pustą i wyłącz wszystkie aplikacje przed uruchomieniem.

Ekran TFT?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#653235  autor: adiq1033
 07 sie 2013, 19:20
Jakiś wynalazek niemieckich inżynierów? Front wyglada bardzo okazale, tyl prezentuje się według mnie gorzej, ale o gustach nie ma co dyskutować.

Ile zapłaciłeś, gdzie zamówiłeś? Może napiszesz nam coś więcej o samym urządzeniu? Co przykuło w nim Twoją uwagę, że zdecydowałeś się zamówić akurat ten telefon? Mógłbyś dodać kilka fotografii, abyśmy mogli zobaczyć jakość zdjęć?

#653244  autor: user_delete34
 07 sie 2013, 19:53
Standard z "używalności": jakość i głośność rozmów, wieszalność i lagi, głośność dzwonka, widoczność ekranu w słońcu?

#653287  autor: Artur051
 07 sie 2013, 21:57
orson_dzi pisze:Ekran TFT?
Tak ;) Dwupunktowy.
orson_dzi pisze:AnTuTu
11 096
orson_dzi pisze:Quadranta
4753

adiq1033 pisze:Ile zapłaciłeś, gdzie zamówiłeś?
RTV euro agd 449zł
adiq1033 pisze:Co przykuło w nim Twoją uwagę, że zdecydowałeś się zamówić akurat ten telefon?
Cena, przedni panel w stylu nexusa, kompaktowość (4 cale), dual sim.
adiq1033 pisze:Mógłbyś dodać kilka fotografii, abyśmy mogli zobaczyć jakość zdjęć?
Ok, ale przy dobrym oświetleniu, bo przy ciemnym aparat średni ;).
orson_dzi pisze:podobno charakteryzuje się dużą prądożernością .
Quadrant + Antutu zeżarły 10% baterii xd.
Markadiusz pisze:jakość i głośność rozmów
W slocie 1 mam Orange z aktywnym pakietem 6gb (używam tej simki tylko do danych). W slocie 2 (czyli tylko GSM) siedzi simka Play-a z taryfą mini-max. Dzisiaj odbyłem kilka rozmów zarówno w GSM własnym Play-a, jak i GSM Plusa nie zauważyłem żadnego dyskomfortu w rozmowie. Głośność - stoi na poziomie N8 czyli 8/10 a jakość? też 8/10 bym dał. Nie było okazji abym musiał coś powtarzać ja lub mój rozmówca.
Markadiusz pisze:wieszalność i lagi
Póki co nie doświadczyłem lagów. System chodzi sprawnie. Póki nie korzystamy z kilku aplikacji na raz ;). No i chrome to nie jest dobry pomysł na telefon z 512mb ram ;).
Markadiusz pisze:głośność dzwonka
Wysoka. Pamiętacie stare samsungi? W nich jeden przedni głośnik służył i do dzwonków i rozmów. Tu jest identycznie. Mimo że tel nosze we wsuwce (brak gorilli) to słysze jak ktoś dzwoni.
Markadiusz pisze:widoczność ekranu w słońcu
Jak to z tft. Cienko przędzie ;)

Jeszcze co do opcji DualSIM- możemy opcjami telefonu wyłączyć dowolną kartę sim w każdym momencie, możemy przypisać nazwę slotowi sim, można przypisać na stałe która karta służy do data a która voice + sms. Pełna personalizacja.

Telefon póki co spełnie moje niewygórowane potrzeby drugiego telefonu ;).

adiq1033 pisze:tyl prezentuje się według mnie gorzej, ale o gustach nie ma co dyskutować.
Tył Samsungowaty bym rzekł, przód nexusowy. ;). Ale w tej cenie nie ma co wybrzydzać - na pewno okazalszy dla mnie ten tył niż w Huałejowskim Y300 ;).

#653511  autor: Ramirez
 08 sie 2013, 20:47
A jak jest z zasięgiem?? Nie gubi go? Nie skacze bez przerwy pomiedzy GSM a 3G?, jak wyglada wykonanie, nic nie skrzypi? Nie rusza sie klapka od baterii? Co to za bateria siedzi? Ma jakies symbole. Ciekawe czy by sie dało kupic zapasowa baterie.

#653517  autor: Artur051
 08 sie 2013, 21:24
Ramirez pisze:A jak jest z zasięgiem?? Nie gubi go? Nie skacze bez przerwy pomiedzy GSM a 3G?
Jak na 2gi dzień użytkowania nie zauważyłem problemów. W mieszkaniu, gdzie Orange od zawsze miało samo EDGE wskaźnik zasięgu pokazuje cały czas ten sam poziom, a po wyjściu z mieszkania HSPA, natomiast Play w GSM-ie cały czas pokazuje poziom full - na Nokii N8 GSM lubił falować w Play-u.
Ramirez pisze: jak wyglada wykonanie, nic nie skrzypi? Nie rusza sie klapka od baterii?
Póki co nie zauważyłem skrzypienia ;)
Ramirez pisze:Co to za bateria siedzi?
Jest na niej tylko nadruk K&M. No i wg danych z internetu wiem że ma pojemność 1450.

Dzisiaj nie było okazji pobawić się aparatem. Jak będzie okazja - podziele się fotkami.

#653528  autor: Ramirez
 08 sie 2013, 22:31
1. A jak jest z serwisem?? Jest serwis kurierem czy trzeba dostarczyc do sprzedawcy?? Bo na ich stronie nic o tym nie ma.

2. Mogłbys sprawdzic oficjalny rozklad PKP - Bilkom. Czy da sie go zainstalować na tym telefonie bo to jakis klopotliwy program . Mam dwa urzadzenia z androidem w domu, na telefonie idzie a na tablecie cos nie za bardzo.

3. Istalowałes jakies programy?? Nie ma problemów z kompatybilnoscia?

4. Kamera z przodu ma prawdziwe wideorozmowy przez 3G czy tylko słuzy do Skype??

5. W jakiej rozdzielczości nagrywa filmy?

6. Jaki jest czas ładowania baterii?

7. Jakie parametry ma ta ładowarka, mógłbys chociaz napisac jaka jest wartośc przy Output 5V w mA

8. czy sa słuchawki w zestawie i jakie sprawiaja wrazenie?

#653531  autor: Artur051
 08 sie 2013, 22:53
Ramirez pisze:1. A jak jest z serwisem?? Jest serwis kurierem czy trzeba dostarczyc do sprzedawcy?? Bo na ich stronie nic o tym nie ma.
Szczerze? Nie sprawdzałem, bo Euro mam pod nosem i w razie usterki idę prosto tam.
Ramirez pisze:Kamera z przodu ma prawdziwe wideorozmowy przez 3G czy tylko słuzy do Skype??
Ramirez pisze:W jakiej rozdzielczości nagrywa filmy?
720p
Ramirez pisze:Istalowałes jakies programy?? Nie ma problemów z kompatybilnoscia?
Póki co gier jeszcze żadnych, a z programów standard typu acrobat reader, play24, orange menu (z nimi nie było póki co problemu). Dam znać jak z kolejnymi ;).
Ramirez pisze:2. Mogłbys sprawdzic oficjalny rozklad PKP - Bilkom. Czy da sie go zainstalować na tym telefonie bo to jakis klopotliwy program . Mam dwa urzadzenia z androidem w domu, na telefonie idzie a na tablecie cos nie za bardzo.
TK bilkom? Chodzi bez problemu w dodatku szybko i sprawnie.

Co do kompatybilności - tel ma procesor Qualcomma więc myślę, że nie zaskoczy mnie jakimiś drastycznymi brakami kompatybilności w przyszłości ;)

#654876  autor: xamriks
 14 sie 2013, 17:21
A ma ktoś może drugi smartfon z kolekcji K&M?

Ze specyfikacji dostępnej na stronie producenta wynika, że K&M Live ma więcej ramu i większy wyświetlacz.

http://www.krugermatz.com/shop/?go=comp ... 404-km0401

Jakby ktoś znalazł gdzieś testy tych telefonów, to byłbym wdzięczny.

#654978  autor: wook
 15 sie 2013, 00:43
adiq1033 pisze:Jakiś wynalazek niemieckich inżynierów?
Nie, informacja znaleziona na innym forum:
Kruger Matz to nie tyle co firma, a marka, marka polskiej firmy Lechpol. Lechpol to jedna z większych hurtowni elektronicznych w Polsce. Mają jeszcze parę marek:
- Vipow - baterie, akumulatorki, lampki led
- Azusa - sprzęt audio - Dibeisi - audio
- Peying - car audio
- Cabletech - sprzęt RTV - uchwyty do TV, kable, tunery
- Kemot - elektronika
- Quer - audio - Mlife - GSM
- Intex - sprzęt komputerowy, głośniki
- Unit - mierniki
- Sunker - anteny CB
czyli żaden niemiecki sprzęt tylko marka polskiej firmy.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#655012  autor: Artur051
 15 sie 2013, 10:06
Tak czulem. Ale zarowno kruger jak i pentagram nie zajmuja sie produkcja tylko zamawiaja sprzet od jakiegos chinskiego producenta. Porownajcie zdjecia obu produktow tych polskich firm. Kruger&Matz Move i Pentagram Combo 4-core. Wyglad identyczny, roznia sie tylko szczegolikami. A miejsce na tylnej klapce na logo jakby specjalnie zostawione przez chinskiego producenta na logo zamawiajacego :).

Sami porównajcie ;):
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... arny.bhtml
i
http://www.euro.com.pl/telefony-komorko ... core.bhtml
 #655929  autor: larsson
 18 sie 2013, 18:21
Mam K&M Live od kilku dni. Telefon się nie zawiesza, pomiędzy aplikacjami przełącza płynnie, ale jakość rozmów wychodzących jest na bardzo słabym poziomie. Osoba po drugiej stronie prawie nie rozumie o czym mówię. Głos jest cichy, zmodulowany, wycisza końcówki słów. Czy u Was też tak jest? Może mój telefon jest wadliwy?
Sprawdzałem na kartach T-mobile i Heyah. Może jest w Androidzie jakieś ustawienie lub aplikacja poprawiające jakość rozmów? Objaw jest taki, jak gdyby elektronika tłumiła otaczające tło dźwiękowe, a przy okazji tłumi też rozmówcę.
Czy u Was też tak jest? Czytałem na forach, że jakość rozmów jest na dobrym poziomie, więc może to wada?

#656085  autor: Artur051
 19 sie 2013, 12:03
larsson pisze:Mam K&M Live od kilku dni. Telefon się nie zawiesza, pomiędzy aplikacjami przełącza płynnie, ale jakość rozmów wychodzących jest na bardzo słabym poziomie. Osoba po drugiej stronie prawie nie rozumie o czym mówię. Głos jest cichy, zmodulowany, wycisza końcówki słów. Czy u Was też tak jest? Może mój telefon jest wadliwy?
No to masz wyższy model niż ten o którym jest ten temat ;). Temat jest o MOVE ty masz LIVE - a MOVE jakość rozmów jest świetna, nikt nie narzeka zarówno ja jak i rozmówca, a głośność również wyższa niż równolegle użytkowana przeze mnie N8

#670366  autor: reboot
 25 paź 2013, 19:27
Mam kartę Aero2 do internetu i jakąś inną do rozmów. Jak rozumiem ustawiam tak, że mam non stop włączony internet na aero2, co nie przeszkadza, aby na drugi numer ktoś mógł się dodzwonić lub wysłać SMS? I na czas rozmowy z uwagi na pasywny Dual Sim zawieszana jest transmisja danych, ale po rozmowie znowu transmisja jest aktywna w tle?

WKS

#670371  autor: nemo2009
 25 paź 2013, 20:12
reboot.
Mam Acatela(jak w avatarze).Będąc w internecie w sim 1,karta sim 2 nie przyjmuje połaczeń.Dla dzwoniącego komunikat:abonent jest niedostępny,proszę zadzwonić później.
W omawianym modelu j/w pewnie jest tak samo.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#670374  autor: Artur051
 25 paź 2013, 20:51
nemo2009 pisze:Będąc w internecie w sim 1,karta sim 2 nie przyjmuje połaczeń.Dla dzwoniącego komunikat:abonent jest niedostępny,proszę zadzwonić później.
W omawianym modelu j/w pewnie jest tak samo.
Nieee jedna karta ciągle z siecią połączona a z drugiej można normalnie gadać ;p

#678344  autor: WielJ
 28 lis 2013, 20:45
Warto zwrócić uwagę K&M wypuścił już drugą aktualizacje do Mova. :)

#698986  autor: zabulka
 17 lut 2014, 17:15
Czy wie ktoś jak wyłączyć transmisję danych jeśli mam tylko jedna kartę sim ? Przy dwóch sama definiuję która do czego ma służyć a jak jest z jedną ?

#701265  autor: estence
 26 lut 2014, 11:04
Jak wygląda sprawa z głośnością budzika? Czy przedni głośnik rekompensuje dobrze brak tylnego? Telefon jest warty kupna czy lepiej odpuścić i szukać innego lub używki w tej cenie? Waham się nad kupnem, nie jestem jeszcze pewna, mam dziś zobaczyć telefon na żywo. Mała ilość pamięci RAM wystarczy do włączonych naraz aplikacji typu facebook, pou, sms i ewentualnie jakaś gra?