Witam.
Posiadam Samunga Galaxy Pro.
Jakiś czas temu zepsuła mi się ładowarka, zakupiłam nową tyle że nie oryginalną tylko jakiś syf za 15 zł (!)
Ładowałam nią jakoś przez tydzień, przez ten czas zauważyłam, że bateria ładuje się coraz szybciej ale i trzyma coraz krócej.... W końcu uznałam, że nie będę ryzykować i nie będę ładować tą ładowarką. Poszłam i kupiłam oryginalną Samsung za całe 50 zł... Myślałam, że to koniec moich problemów.. Ale kiedy podłączyłam tę oryginalną historia się powtórzyła.... Mało tego, po dwóch dniach bateria zrobiła się dziwnie wypukła... Więc została wyrzucona

No i kupiłam nową baterię... I teraz już naprawdę myślałam, ze moje problemy się skończyły....
Po włożeniu baterii trzymała ona cały dzień (przy intensywnym użytkowaniu) zaczekałam, aż się całkiem rozładuje i wtedy ją podłączyłam do ładowarka oczywiście tej oryginalnej... No i masz ci... Ze zgrozą obserwowałam jak bateria naładowała się może w ciągu 15 min (pojawia się komunikat - bateria w pełni naładowana odłącz ładowarkę) i rozładowuje się momentalnie tzn w trybie czuwania jakieś 3 h.
Niech mi ktoś powie jak to się mogło stać... i co robić???
podaje jeszcze specyfikacje jakby
ładowarka 100 - 240 V
50-60 Hz 0.15 A
bateria
3.7 V Li-ion
1350 mAh
pomocyy
[ Dodano: 2013-05-07, 20:03 ]
aa i jeszcze zapomniałam wspomnieć, że kiedy podłączałam tę nieoryginalną ładowarkę to coś działo się z ekranem dotykowym... Tzn raz reagował a raz nie
[ Dodano: 2013-05-10, 21:58 ]
nikt nic nie poradzi