• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #630772  autor: majka420
 03 maja 2013, 19:57
Witam zakupiłam telefon HTC Desire C na allegro i okazało się, że bateria w nim trzyma strasznie krótko nawet nie pół dnia nawet jak go nie używam. Wskaźniki pokazują prawie 50% użycie ekranu. Zrobiłam już wszystko co mogłam i wyłączyłam aktualizacje i ściemniłam jasność, włożyłam nową baterię i ciągle jest tak samo. Może to wina systemu i tego że go zaktualizowałam nie wiem jestem nowa jeśli chodzi o androidy.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 11:57 przez majka420, łącznie zmieniany 1 raz.

#632693  autor: orson_dzi
 13 maja 2013, 11:58
Desire C działa ok dwóch dni maksymalnie, więc tutaj raczej wszystko jest w porzadku.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#632709  autor: majka420
 13 maja 2013, 13:21
To nie jest normalne bo ten telefon działa 5h nic na nim nie robiąc w stanie spoczynku jest. Ekran zrderq prawie 80% baterii ale dowiedziałam się, że prawdopodobnie był zalany i bateria że drukami robi zwarcie

#632750  autor: wook
 13 maja 2013, 16:33
jeżeli był zalany to wszystko jest możliwe, najlepiej wybierz się do serwisu niech wykąpią fona w wannience ultradźwiękowej. W E65 (nie zalana, jednak używnie raz w -30 a zaraz w 20 powoduje szybkie skraplanie, dodatkowo możliwe, że jakieś zanieczyszczenie robiło zwarcie), po kąpieli zaczeła nagle dłużej trzymać (na tej samej baterii).

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"