Mam takie małe pytanko. Czy ten model na pewno obsługuje funkcję HD Voice? Bo to, że jest ona uwzględniona w opisach telefonu na oficjalnych stronach obu sieci, tj. T-Mobile i Play, to wiem. Ale czy ktoś to wie tak na 100%, np. sprawdził "organoleptycznie", przeprowadzając rozmowę w tym trybie?
Prosiłbym o odpowiedź.
Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer: Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
Bo to opcja zależna chyba od operatora, nie producenta telefonu. Mój T-Mobile oferuje HD Voice (mam brandzlowanego Androida 2.3.4) i rozmawiając z osobami posiadającymi smartfon w T-Mobile posiadając opcję HD i będącymi w zasięgu 3G jest znaczna różnica in plus w jakości rozmowy (chociaż osobiście wolę słyszeć rozmówcę "klasycznie"). Nie wiem jak jest w Orange i Plusie ale rozmawiając ze znajomymi posiadającymi telefony w tych sieciach nie zauważyłem aby była wyższa jakość rozmów.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
Nie, to wina Samsunga, nie operatora.
Tak to juz jest i na to się nic nie poradzi. Trzeba sobie wbić kod i odblokować AMR-WB. Wiem, że np. S2 ma też poblokowane to i raczej tego się nie przeskoczy. Dużo osób mogłoby gadać w HD Voice, a jednak przez taką głupotę nie mogą rozmawiać w świetnej jakości.