• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #593395  autor: Maciek Mur
 05 lis 2012, 23:03
Witam.

Otóż mam problem. Pękła mi szybka w mojej Xperii przez co zupełnie nie działa dotyk. Nauczyłem się z niej korzystać przy użyciu samej klawiatury (żal 500zł na serwis ;s). Niestety problem zaczyna sie kiedy padnie bateria, telefon się wyłącza i po ponownym włączeniu mam duży problem z wpisaniem PIN (w tym szczególnym przypadku wysuniecie klawiatury nie powoduje odblokowania ekranu). Jednak raz udało mi się z tym jakoś poradzić korzystając z tego, że akurat zadzwonił budzik. Nie wiem czy miałem po prostu głupie szczęście czy da się rzeczywiście przy pomocy budzika odblokować ekran.

Moja prośba do Was.
Czy moglibyście sami sprawdzić ustawiając budzik na najbliższe minuty i wyłączając-włączając telefon sprawdzić czy uda wam się jakoś odblokować ekran nie korzystając z dotyku, i jeżeli tak to podać mi konkretna instrukcję? Zrobiłbym to sam ale nie mogę ustawiać budzika więc mam tylko jedna próbę dziennie ;s (z tego co już sprawdziłem wynika, że wciskanie drzemki nie odblokowuje ekranu).

Z tego co pamiętam, a mogę się mylić tydzień temu udało mi się odblokować ekran bodajże korzystając z opcji zrobienia zrzutu ekranu chwilę przed uruchomieniem się alarmu.

Z góry dziękuję każdemu kto postara się mi pomoc :) .
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 23:46 przez Maciek Mur, łącznie zmieniany 1 raz.