• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #559358  autor: Black314
 08 cze 2012, 13:52
Witam,jestem użytkownikiem telefonu HTC WhiteFire S w sieci Play.Zwracam się z proźbą o pomoc w podłączeniu do internetu,bo telefon ma wiele możliwości pod tym względem i nie tylko.Mianowicie gdy chce wejść w dowolną stronę www,wyskakuje/powiadamia mnie o tym iż "Aplikacja wymaga połączenia do sieci.Włącz sieć komórkową",jak tą sieć włączyć ? Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam ;).
Ostatnio zmieniony 08 cze 2012, 22:58 przez Black314, łącznie zmieniany 1 raz.

#559362  autor: perun
 08 cze 2012, 14:11
Ze strony pomocy HTC:

Sprawdzanie używanego połączenia danych
Na ekranie głównym naciśnij przycisk , a następnie stuknij Ustawienia > Bezprzewodowe i sieci.
Dotknij Sieci komórkowe > Operatorzy sieci lub Nazwy punktów dostępowych.
Włączanie lub wyłączanie połączenia danych.
Wyłączenie połączenia danych może pomóc w wydłużeniu żywotności baterii i uzyskaniu oszczędności związanych z opłatami za transfer danych. Jeśli jednak połączenie danych nie jest włączone i nie ma połączenia z siecią Wi-Fi, nie będą otrzymywane automatycznie aktualizacje poczty e-mail, kont w sieciach społecznościowych i inne dane synchronizowane.
Na ekranie głównym naciśnij przycisk , a następnie stuknij Ustawienia > Bezprzewodowe i sieci.
Zaznacz pole wyboru Sieć komórkowa, aby włączyć połączenie danych, usuń zaznaczenia pola, aby wyłączyć połączenie danych.
Dodawanie nowego punktu dostępu
Przed dodaniem kolejnego połączenia danych, przygotuj nazwę punktu dostępowego i ustawienia (w tym nazwę użytkownika i hasło, jeśli jest wymagane) uzyskane od operatora sieci.
Dotknij Sieci komórkowe > Nazwy punktów dostępowych.
Na ekranie APN naciśnij przycisk i wybierz opcję Nowy APN.
Na ekranie Edytuj punkt dostępowy wprowadź ustawienia APN. Aby je edytować, wybierz element Ustawienia APN.
Dotknij , a następnie Zapisz.
Zezwalanie na transfer danych w roamingu

Połącz się z siecią partnera operatora sieci i korzystaj z usług transferu danych będąc poza zasięgiem sieci tego operatora.
Ostrzeżenie: Korzystanie z usług transmisji danych podczas roamingu może być drogie. Przed skorzystaniem z transmisji danych w roamingu sprawdź ceny u operatora sieci.
Stuknij Sieci komórkowe, a następnie zaznacz pole wyboru Dane w roamingu.
Zaznacz pole wyboru Dźwięk roamingu transmisji danych, jeśli chcesz, aby HTC Wildfire S odtworzył dźwięk powiadamiający o podłączeniu się do sieci roamingowej.

Google nie boli :-D

#559368  autor: user_delete34
 08 cze 2012, 14:45
Black314 pisze:HTC WhiteFire S
Lol, biel na każdym kroku. Vizir też w zestawie?
Nie wiem, jak tam działają androidy ale myślę, że wystarczyłoby w ustawieniach łączności zaznaczyć coś jak "użyj sieci komórkowej do transmisji danych" (coś takiego kojarzę z fona kolegi) i wysłać konfigurację ze strony PLAY.