• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #555789  autor: thonka
 21 maja 2012, 23:21
Jak w temacie.

Dziewczyna od pewnego czasu ma problem tj. ani nie moze wiadomosci takiej wyslac, ani odebrac. przy odbiorze dostaje tylko sam naglowek z napisem "pobieranie" i tak pozostaje, a przy wysylaniu nic od niej nie wychodzi. nie daje nic restart telefonu...

ustawienia mms dla galaxy s wyslane ze strony t-mobile i zainstalowane, 3g watchdog wlaczony (zielona ikona).
po wlaczeniu APNow nie widac niestety czy nawiazane polaczenie jest zwiazane z mmsami czy permanentym podlaczeniem telefonu do internetu (niestety raczej to drugie), ktorego inaczej niz przez takie widgety nie da sie chyba odlaczyc (tak wiem mozna tez z poziomu przycisku wlaczania)... tak czy inaczej z pewnoscia nie przechodza przez nie dane, bo strzalki pozostaja szare.

za nic nie moge dojsc gdzie lezy problem.
gdzie moge tam znalezc ustawienia APNow? bo szukalem i nic nie znalazlem...

jezeli mialoby to jakies znaczenie to telefon jest od tmobile.

btw. znacie jakis program, ktory blokuje tylko APN danych, a przepuszcza ruch po APN mms? bo ciagle podtrzymywanie sesji przez telefon jest niepotrzebne...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#556042  autor: Mordrag
 22 maja 2012, 23:10
thonka, APN Blokada na przykład, blokuje wybrany APN, a w razie czego można go aktywować. Dostępny na google play. Niestety w Samsungach jest to zmorą. Wyłączymy transmisję danych, nie działają MMSy. W SE nie zauważyłem tego błędu, mimo wyłączenia transmisji danych mmsy i tak dochodzą.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#556049  autor: thonka
 22 maja 2012, 23:26
Mordrag, w HTC mam widget do danych fabrycznie i nie wylacza MMSow. do ustawien APNow tez moge sie dostac.

w samsungu ani jednego, ani drugiego nie widze...

zobacze ta blokade. moze bedzie lepsza od 3g watchdoga, ktory blokuje wszystko...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#556051  autor: Mordrag
 22 maja 2012, 23:29
thonka, instalowałem ją znajomym, którzy mają LG i Samsunga jak na razie dobrze ją chwalą :)

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#556052  autor: Vieslav
 22 maja 2012, 23:33
thonka, zobacz przyklejony temat. Może pomoże ci w ogarnięciu mmsów.

#556054  autor: Mordrag
 22 maja 2012, 23:36
Vieslav, myślę, że APN Blokada jest lepsza od twego sposobu. Po prostu jednym kliknięciem blokujemy APN od internetu lub włączamy, bez przestawiania czegokolwiek :)

#556056  autor: Vieslav
 22 maja 2012, 23:38
Mordrag, nie twierdzę, że nie. Jest mnóstwo sposobów na zablokowanie APNów. Ale szczerze mówiąc ciekawa aplikacja, że nie blokuje mmsów. Mi My Profiles blokuje wszystkie APNy, łącznie z MMSami.

#556061  autor: thonka
 22 maja 2012, 23:44
samsung chcial byc wspanialomyslny i podtrzymuje ciagle sesje co jest jej w ogole nie potrzebne. ot wlaczy sobie widget i sobie sprawdzi co chce.

ale nawet mimo wlaczonych APNow MMSy srednio chca dzialac. no nic. bede kombinowac jakos w piatek ;)

#556065  autor: Mordrag
 22 maja 2012, 23:49
thonka, Transmisję danych poprzez sieć komórkową zostawiasz włączoną, a jak chcesz wyłączyć transfer danych to po prostu blokujesz APN od internetu w tej aplikacji takim sposobem wszystko powinno działać czyli MMSy, a transfer danych nie.

#556529  autor: thonka
 25 maja 2012, 21:23
a wiec tak:

wywalilem 3g watchdoga, ktory blokowal caly ruch po APNach. zainstalowalem APN Lock i na zielono zostawilem tylko MMSy.

niestety telefon dalej laczyl sie sam, a MMSow nie pobieral, ani nie wysylal...

wiec wywalilem wszystkie APNy (w koncu je znalazlem w sieciach komorkowy :mrgreen: ) wyslalem ponownie ustawienia via strona tmobile zarowno dla internetu jak i MMSow, na nowo skonigurowalem APN lock i...

udalo sie :)

dzieki za pomoc