Użytkownik
Ranga
Obserwator
Model telefonu
sgs2
Android, moim zdaniem nieprzewidywalny i tyle.pawelgpawel pisze:sgs2
Bo android jest dziwny jakiś. Ten system zakłada, że użytkownik chce być 24/7 online i ma nielimitowany transfer danych po sieci. Symbian zawsze pyta o pozwolenie (chyba, że ustawisz, by nie pytał), a z WP7 kontaktu nie miałem.pawelgpawel pisze:nokie e71 htc mozart i tylko android mi taki numer wycia
Ja bym tyle systemowi dla jego potrzeb na miesiąc nie przydzielił.pawelgpawel pisze:150mb na dzien
Niezależnie, czy to żart (choć tyle to by nie generował ruchu), czy serio: ja bym Ci radził to zrobić, pawelgpawel.Kamil_K pisze:Zainstaluj soft bez CarrierIQ.
Ja tego nie wiem (choć podejrzewam, że tak), ale pewnie przy instalacji masz ostrzeżenie, że będzie się łączyć z netem (symbian pyta). A nawet jeśli nie, to przeczytaj raz jeszcze początek mojego poprzedniego postu.drcox pisze:To w Androidzie każda aplikacja może się tak sobie połączyć i sobie żreć ile chce?
Z tego, co piszą użytkownicy o zawartości sklepu kształtuję sobie o nim opinię, że jest taki, jak strona kwejk.pl i wszystkie jej podobne - pełno tam g***a.drcox pisze:Android Marketem
Na pewno wiele ciekawych jest, tego nie wykluczam, bo mi na symbianie kilku takich, które tam są, brakuje. Niestety, teraz wszystko robione jest na androida i iOSa, pomijając już symbiana, bo [to nie jest przyszłościowy system*].drcox pisze:normalne, porządne programy
Tylko że połączenia nie są od razu po tym rozłączane, trwają dużo dłużej. Ja mam 4 konta co godzinę, pogodę co 3h, kalendarz i kontakty push i razem z surfowaniem po necie mieszczę się w ~250MB.Markadiusz pisze:A wracając do pożerania transferu: zakładając 5 skrzynek pocztowych, pogodę, aktualizację danych z facebooka/twittera/czegoś podobnego, włączony komunikator <--- jeśli wszystko to miałoby odświeżanie co 15 minut, każde w innej minucie, każdorazowo sesja była by rozłączana i żadna nie przekraczałaby 100 kB, to dziennie coś takiego generowałoby 75 MB ruchu
Jakby nie był to problem można pokazać gdzie. Przejrzałam dział o samsungach i go tam nie widziałam.pakierhakierxd pisze:Ps. na forum jest poradnik