• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #521416  autor: kowcio
 11 gru 2011, 09:22
Jest kilka tematów o tym modelu, ale nie ma żadnego ogólnego, takiego luźnego, jakie ja lubię ;-)
Muszę powiedzieć, że jest to jeden z nielicznych Samsungów z Androidem, który jest prawie w całości udany - osobiście brakuje mi tylko przycisku do robienia zdjęć z boku obudowy.
A Wy wynaleźliście w nim jakieś inne wady? Ile Wam bateria wytrzymuje? Tego najbardziej obawiałem się w nim, ale jednak daje radę od rana do wieczora wytrzymać z pewną rezerwą, powiedzmy 30% jak się go mocno używało.
Jak oceniacie obudowę? Dla mnie jest bardzo dobra - bo plastik jest dobrej jakości, nic się nie rusza, nie trzeszczy - a plastikowa obudowa sprawia, że telefonik jest leciutki - co to jest 116g przy takich gabarytach? ;-)

#521515  autor: wtd
 11 gru 2011, 19:13
Obudowa wykonana naprawdę porządnie, na początku mnie denerwowała ta jego lekkość teraz już nie przeszkadza (przynajmniej dopóki nie wezmę ip4 do drugiej ręki). Ogólnie jestem zadowolony, bateria potrafi czasami starczyć na 8h (dużo grania) a czasami na 2 dni, bez jakiegoś oszczędzania przesadnego, po prostu jak nie mam czasu na granie. Jakbym miał wymienić co mnie denerwuje to na pierwszym miejscu byłby czujnik światła. Na starym ip3G jego praca była praktycznie niezauważalna (jedynie wjeżdżając do tunelu było widać mocną zmianę) a ekran zawsze miał dobrą jasność. Tutaj mi co chwilę zmienia, wystarczy że odwrócę się od okna i już go przyciemnia, jak siedzę wieczorem to go trochę mocniej przechylę od lampy i też robi się ciemno, strasznie skokowa ta regulacja jest. No i brakuje możliwości ręcznej kalibracji czujnika - albo jakiś stały poziom albo automatycznie, w ip można było zostawić automat i jednocześnie go ręcznie dostroić. Takim półśrodkiem na to jest widet na pulpit, który pozwala w dwóch kliknięciach przestawiać jasność (auto lub od 0 do 100% ze skokiem co 25)
To co mi się jeszcze nie spodobało to aktualizacja do androida 2.3.5. Po pierwsze, cały czas na pasku mam teraz ikonę wibracji, nawet przy włączonym dźwięku, jedyny sposób żeby znikła to wyłączyć wibracje (a wyciszenie telefonu powoduje teraz pojawienie się 2 ikon - jedna że nie dzwoni i druga że wibruje). No i każdorazowe włączenie bluetootha skutkuje teraz wyskakującym powiadomieniem o dostępnych urządzeniach, tego też nie było wcześniej i przeszkadza mi teraz. To w zasadzie takie drobne pierdoły, ale do żadnych poważniejszych rzeczy w zasadzie nie mogę się przyczepić. Jakby jeszcze poprawili ten czujnik światła to w ogóle byłoby idealnie. Chociaż z drugiej strony jakby iphone miał 4+" ekran to chyba wciąż bym brał jabłko.

#522474  autor: tytanowy_janusz
 16 gru 2011, 12:51
A mnie wkurza brak fizycznego klawisza odnośnie połączeń. Jak kończę z kimś rozmowę, to odwuwam telefon od ucha na długość ręki i klikam kilka razy na czerwoną słuchawkę na wyświetlaczu. Poza tym... Nie czepiam się :)
Bardzo, bardzo udany.

PS. dacie tutaj znać jak wyjdzie oficjalny ice cream na I9100?

Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix

#522978  autor: pawelgpawel
 18 gru 2011, 19:26
1 nie podoba mi sie obudowa tzn jest fajna ale za ta kase co samsung wola.za tel obudowa piwinna byc aluminiowa.
2za lekki ale to kwestia gustu
3 brakuje mi badzo diody takiej jak w htc mozay dziki niej wystarczy spojrzec na tel i wiesz czy tel sie naladowal lub czy ktos dzwonil do ciebie
3 bateria moglaby miec wieksza pojemnosc
4 android zjada duzo danych
5. brakuje fizycznego spustu migawki

#523053  autor: kowcio
 18 gru 2011, 23:48
Napisałem recenzję, jest gotowa, jest co czytać :-) Wg mnie najlepszy telefon 2011 roku! http://www.plusblog.pl/?p=11383

pawelgpawel pisze:1 nie podoba mi sie obudowa tzn jest fajna ale za ta kase co samsung wola.za tel obudowa piwinna byc aluminiowa.
Nie zgodzę się - jest wiele telefonów metalowych i jest w czym wybierać. Mnie ten plastik pasuje, bo ma wiele zalet, a bardzo wymagam od jakości wykonania telefonu. Zapewne bardziej jestem wyczulony na tym punkcie, niż większośc osób ;-)
pawelgpawel pisze:2za lekki ale to kwestia gustu
No właśnie.. I to dzięki plastikowi ;-)
pawelgpawel pisze:3 brakuje mi badzo diody takiej jak w htc mozay dziki niej wystarczy spojrzec na tel i wiesz czy tel sie naladowal lub czy ktos dzwonil do ciebie
O tak, to też mi doskwiera, ale... Tylko HTC i Nokia stosuje to u siebie i to nie we wszystkich modelach :-/ szkoda.
pawelgpawel pisze:3 bateria moglaby miec wieksza pojemnosc
Można dokupić baterię o poj. 2 000 mAh
pawelgpawel pisze:4 android zjada duzo danych
No i co? :-) bez przesady :-)
pawelgpawel pisze:5. brakuje fizycznego spustu migawki
I to jedna z największych wad tej komórki...

Zapraszam do testu: http://www.plusblog.pl/?p=11383

#523057  autor: user_delete19
 19 gru 2011, 00:09
kowcio pisze:
pawelgpawel pisze:3 brakuje mi badzo diody takiej jak w htc mozay dziki niej wystarczy spojrzec na tel i wiesz czy tel sie naladowal lub czy ktos dzwonil do ciebie
O tak, to też mi doskwiera, ale... Tylko HTC i Nokia stosuje to u siebie i to nie we wszystkich modelach :-/ szkoda.
ee?! sgs2 nie ma diody powiadomień? nie wiem czemu, ale ubzdurało mi się, że ma...
chociaż z drugiej strony jakby to miało działać tak jak w moim obecnym samsungu (i780) to bym się pociął (dioda jest, mruga po połączeniu/wiadomości... przez kilka minut, aż telefon nie przejdzie w stan uśpienia... DKJP lekkie)