• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #519358  autor: waeren
 01 gru 2011, 14:50
Mam w domu Wifi ustawione tak, żeby nie rozgłaszało nazwy sieci. Na moim iPhone poszło mi z netem bez problemu i ładnie się łączy po wpisaniu na początku nazwy sieci i hasła. Teraz kupiłem żonie Wildfire S i niestety nie chce się łączyć. Jeśli włączę rozgłaszanie na routerze idzie bez problemu ale jeżeli sieć jest ukryta to pomimo podania wszystkich ustawień na HTC nie chce się łączyć. Coś źle robię czy po prostu Wildfire S nie radzi sobie z WiFi bez broadcasta?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#519958  autor: cook1e
 03 gru 2011, 13:31
U mnie działa bez problemu.
Podałem mu pełne SSID, wpisałem klucz i tyle.
Raz miałem problem gdy wybrałem zły typ szyfrowania - nie chciał się połączyć mimo, że potem ustawiłem poprawnie. Pomogło usunięcie zapisanej sieci i ponowne skonfigurowanie.

#519990  autor: waeren
 03 gru 2011, 15:05
Ale masz też włączone ukrywanie SSID na routerze? Jakiego szyfrowania używasz, WEP czy WPA?

[ Dodano: 2011-12-03, 19:46 ]
A może ktoś poleci mi jakiś fajny program do zarządzania połączeniami WiFi na andka zamiast tego z Wildfire, który w opcjach ma np. połącz nawet gdy sieć nie nadaje......bo niestety dalej nie mogę przeskoczyć tematu... :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)