• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #507238  autor: zawa_88
 07 paź 2011, 09:56
Witam,
Czy ktoś z was posiada ten telefon i ma może problem z wysyłaniem i odbieraniem wiadomości MMS? Telefon konfigurowałem już nie raz i nawet krok po kroczku tak jak mówił mi konsultant w sieci Orange i nic , nie można wysłać wiadomości mms ani jej odebrać bo wciąż pisze pobierz a jak pobieram to że jest to nie możliwe eh Pomocy.... :smt009
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 15:15 przez zawa_88, łącznie zmieniany 1 raz.

#507683  autor: code
 09 paź 2011, 08:11
Takie problemy pojawiają się, jak korzystasz z aplikacji do blokowania transmisji danych po 3G. Jeśli nie masz takiej aplikacji, jak dobrze pamiętam, Orange ma pomoc do smartphone (płatna, ale skuteczna) pod *900

#507831  autor: sosen
 09 paź 2011, 20:55
Masz włączoną transmisję danych z pozycji telefonu? tak jak w poście powyżej - korzystasz z jakiś programów typu APNdroid lub innych tego typu?

#509935  autor: Krzych
 19 paź 2011, 14:55
Też miałem kiedyś podobny problem jak zainstalowałem APNDroida. On różnie działał i czasem potrafił skutecznie wyłączyć transfer danych i pomagało dopiero ponowne uruchomienie telefonu.

Jeśli dalej masz problem najpierw odinstaluj APNDroida lub inny program który ma ograniczać transfer po sieci komórkowej. Uruchom ponownie telefon. Przytrzymaj przycisk włączania i w tym menu co się pojawi sprawdź czy masz włączony tryb sieci danych. Jeśli tak powinno działać. Jeśli nie wgraj ponownie APNy.

Poza tym Orange ma specyficzną konfigurację MMSów i one po chyba 6 godzinach wędrują do jakiejś skrzynki i potem musisz w necie na stronie oglądać tego mmsa.

A ostatnia rzecz która może wydawać się dziwna ale warto sprawdzić. Czy na karcie sim masz możliwą transmisję danych. Kiedyś znajomy w Erze zablokował sobie to przez iboa i dziwił się, że mu nic nie działa...