• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #500310  autor: orson_dzi
 30 sie 2011, 20:36
Jak ktoś jeszcze nie miał okazji się z nim spotkać (ale chyba wszyscy go wzięli z Play :P ) i ma jakieś pytania, to zapraszam ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#500312  autor: KC-KARLOS
 30 sie 2011, 20:44
No ja dopiero dzisiaj jestem w posiadaniu tego smartfona. Od jutra go trochę poużywam :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#500320  autor: orson_dzi
 30 sie 2011, 21:00
Używając go trzeba być świadomym "bestii" (procesora), który w nim drzemie. Jeśli ma to być pierwszy Android, to 8/10 użytkowników więcej po niego nie sięgnie.

#500323  autor: KC-KARLOS
 30 sie 2011, 21:13
Słyszałem, że ten model ma "ślimaczy" procesor, wykonałem na nim parę operacji (SMS/MMS, połączenia głosowe i kody USSD) - faktycznie, reaguje z ok. 1 sekundowym opóźnieniem.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#500325  autor: orson_dzi
 30 sie 2011, 21:16
To cudo muli nawet przy przewijaniu menu. Na szczęście da się to innym launcherem poprawić.
Na plus głośnik, bardzo przyjemny. Głośny i ponadprzeciętnie czysto gra. I aparat strasznie przyzwoity się okazał.

#500327  autor: KC-KARLOS
 30 sie 2011, 21:19
Czy to prawda, że ten model obsłuży inną wersję Androida niż 2.2 oraz posiada obsługę UMTS na 900 MHz?

#500336  autor: orson_dzi
 30 sie 2011, 22:13
Karlos20 pisze:UMTS na 900 MHz?
Tak.
Karlos20 pisze:obsłuży inną wersję Androida niż 2.2
Powinien.

#500388  autor: kerim36
 31 sie 2011, 08:07
Postaram sie opisać wady i zalety tego sprzetu wg wlasnej ponad tygodniowej obserwacji:

Na plus:
- ekran - ladnie swieci, ale w sloncu tragedia
- ladnie spasowana obudowa
- moje domowe wifi lapie w miejscu, gdzie moj laptop juz dawno zrezygnowal

Na minus:
- przy pierwszym uruchomieniu myslalem, ze sie zawiesil
- powolny, procesor definitywnie nie wyrabia, widac to przy obracaniu ekranu lub pisaniu na klawiaturze
- aparat rodem z pierwszych produktow htc (wizard, tytn), czyli szkoda pisac
- bateria max 1 dzien
- gps czasami potrzebuje stanowczo za duzo czasu na zlapanie fixa, nawet pod golym niebem

reasumujac - ocena 3+

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#500434  autor: orson_dzi
 31 sie 2011, 12:07
kerim36 pisze: ekran - ladnie swieci, ale w sloncu tragedia
Większe tragedie widziałem ;) . Jest bardzo jasny ale jakościowo jest mocno średnio.
kerim36 pisze:przy pierwszym uruchomieniu myslalem, ze sie zawiesil
:smt005 A ja przez chwile pomyślałem, że ma dotyk oporowy, bo nie reagował jak powinien.
kerim36 pisze:bateria max 1 dzien
Ten plus, że się szybko ładuje ale widać, że co rano trzeba będzie mu prądu dostarczyć, bo po całym dniu, a potem nocy zostaje te 10%.

#500467  autor: GSM_Maniak
 31 sie 2011, 15:16
Mi ten telefon przypadł do gustu :) Bardo dobrze trzyma sieć i w miejscach gdzie inne telefony gubia siec Huawei trzyma sieć bardzo dobrze. Aż się zdziwiłem, że smartfon lepiej łapie siec niż np. Nokia E65 czy E52. Aparat nie ejst taki zły i zdjęcia wychodzą dobrze. CO do bateri to mogła by wytrzymywac dłużej niż jeden dzień przy ciągłej synchronizacji danych przez neta.

#500469  autor: KC-KARLOS
 31 sie 2011, 15:18
Mam takie małe pytanko: jak się nazywa aplikacja w polskiej wersji językowej, która pokazuje mi dokładne zużycie transferu danych przez sieć GSM/UMTS oraz WiFi, w danym dniu lub zestawieniu tygodniowym?

#500494  autor: Rafix
 31 sie 2011, 16:50
A ja mam do Was pytanie w jakim stanie dostaje się ten telefon? W sensie czy jest czyściutki, czy w takim stanie jak go poprzedni tester zwrócił? Czy może w ogóle jest nówka sztuka z pudełka? Ogólnie mam jeszcze do bardziej doświadczonych androidowców pytanie, czy te 2 tygodnie w miarę starczą na poznanie podstaw systemu, oczywiście na takim telefonie :P

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#500496  autor: Spamer ;)
 31 sie 2011, 17:01
Rafix pisze:Czy może w ogóle jest nówka sztuka z pudełka?
Ja dostałem nową sztukę, pudełko było zaplombowane, taśmą białą z czerwonym napisem.

#500518  autor: KC-KARLOS
 31 sie 2011, 18:26
Ja wczoraj otrzymałem świeżutkie opakowanie z telefonem, pachnące plastikiem i papierem :)

#500524  autor: orson_dzi
 31 sie 2011, 18:53
Rafix pisze:w jakim stanie dostaje się ten telefon?
Zależy pewnie co mają na stanie. Mój jest nówka sztuka niemalże.

Coś o muzyce może... Głośnik jak już pisałem jest przyjemny. Na słuchawkach jest głośno ale dość płasko. Na dobrych słuchawkach daje radę, uszy nie odpadną ;) .

#500603  autor: niktojedoma
 01 wrz 2011, 09:41
koledzy jestem developerem projektu taxity (bezpłatny w markecie) czy mogę mieć prośbę o przetestowanie na tym huaweiu kilku rzeczy?
- czy aplikacja poprawnie wyłącza gps po wyjściu? (na różnych modelach to różnie działa)
- czy aplikacja poprawnie / szybko przewija w ramach zakładek?
- czy aplikacja poprawnie pokazuje (czytelnie i nie rozmazuje) obraz ulotki z menu lokalu?

z góry dzięki

#501088  autor: neoptb
 02 wrz 2011, 20:42
niktojedoma, po zainstalowaniu wyrzuciło "Connection timed out" na przemian z "the operation timed out". Czyli coś nie działa na tym modelu.

Na LG SB śmiga normalnie.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#504273  autor: niktojedoma
 19 wrz 2011, 21:49
do marketu została wrzucona nowa wersja która miała nieco poprawek, czy możesz sprawdzić na aktualnej wersji? Dzięki

#506154  autor: best
 01 paź 2011, 12:00
Karlos20 Prawda. Gry działają na nim jak ślimak o kulach, ale jak się wgra Go Launcher, to sam telefon nie muli :D U mnie łapie tylko opóźnienie ok. 1s, kiedy chcę podświetlić ekran :) Ramu też mogłoby być więcej. Niecałe 90 MB zaraz po uruchomieniu to śmiesznie miało :smt005 Gdyby dali 600 MHz procesor i 384 Mb Ramu, to telefon byłby o wiele szybszy, a cena nie poszła być zbyt dużo w górę ;) Dla tych, którzy nie grają na telefonie, to telefon ok. I jeszcze zaraz po uruchomieniu koniecznie trzeba zainstalować Operę Mobile (albo Mini, jak kto woli ;)), bo standardowa przeglądarka chodzi jeszcze gorzej niż gry. Co do głośnika, to nie mogę mu nic zarzucić :) A jeśli chodzi o aparat, to kto wpadł na pomysł, żeby go okradać z AF? :?:

#506216  autor: bob
 01 paź 2011, 16:44
u8500 jest jakims takim dziwnym fonem.
Niby tani, a jednak specyfikacje ma gorsza co porownywalne cenowo swift czy chociazby xperia x8.
Ja bym u8500 nie kupił, za wolny, do tego drogawy trochę. Aczkolwiek jak spadnie do ~300zł z groszem na allegro to moze byc ciekawa opcja na taniego androida. Z tym, ze nadal powolna.
Ale jak ludzie kupowali pierwszego wildfire za 6 stów z gorsza rozdzialka i podobna predkoscia dzialania albo i gorszą, to ten huawei tez pewnie znajdzie swoich amatorów :P

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire