• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #481502  autor: Xavi
 12 cze 2011, 11:48
Ponieważ ten model jest już dość dobrze dostępny m.in w T może ktoś już go posiada i mógłby się o nim coś wypowiedzieć oraz podzielić uwagami?
Interesuje mnie też kilka kwestii o które pytałem przy okazji innego modelu więc pozwolę sobie powtórzyć te pytania w odniesieniu do tego HTC:
1. Czy jest jakiś sposób powiadamiania o nieodebranych połączeniach/smsach?
2. Po zakończonej rozmowie czy jest możliwość ustawienia natychmiastowej blokady ekranu ewentualnie jaki najkrótszy czas na blokadę ekranu można ustawić? Chodzi o to iż boję się że chowając telefon do kieszeni niechcący coś dotknę i będzie cały czas włączone. Pomijając oczywiście ręczne blokowanie przez naciśnięcie przycisku.
3. Jaka jest wielkość czcionki w smsach i kontaktach? W porównaniu np do symbiana i nokii c7?
4. Czy wspomnianą czcionkę w sms i kontaktach da się ewentualnie powiększyć od razu systemowo lub może po instalacji jakiejś aplikacji?
5. Czy jest szybkie wybieranie, aby np po przytrzymaniu klawisza nr 2 łączyć się od razu z ustawionym wcześniej nr?
6. Wybierając nr z książki tel. po skończeniu rozmowy nadal jest otwarta książka. Czyli kończąc rozmowę trzeba nacisnąć czerwoną słuchawkę, potem jeszcze raz aby wyjść z książki tel., potem blokadę ekranu! Trochę tego dużo i mało wygodne. Wszystkie telefony na systemach tak mają? Może da się jakoś tak zrobić aby ta książka telefoniczna się zamykała albo chociaż nie była od razu widoczna na ekranie?
7. Jaka jest głośność dzwonka, jakość wykonania itp?
8. Jak odbiera się połączenie, wystarczy coś nacisnąć czy w jakiś inny sposób? Chodzi o to czy wyjmując telefon nie dotknę ekranu i niechcący odbiorę połączenie za wcześnie.
 #483168  autor: mkowalski
 19 cze 2011, 20:48
Xavi pisze: 6. Wybierając nr z książki tel. po skończeniu rozmowy nadal jest otwarta książka. Czyli kończąc rozmowę trzeba nacisnąć czerwoną słuchawkę, potem jeszcze raz aby wyjść z książki tel., potem blokadę ekranu! Trochę tego dużo i mało wygodne. Wszystkie telefony na systemach tak mają?
Takie rozwiązanie jest już stosowane od dłuższego czasu. Pod Symbianem jest to identycznie zrobione. I tak samo denerwuje ;)

#492092  autor: MvT
 25 lip 2011, 20:04
Mam wspomniany model dwa dni to może odpowiem na kilka pytań bo opinii o tej słuchawce jak na razie mało.
1:Tak, telefon ma diodę w głośniczku do rozmów. Na zielono mruga przy nieodczytanym smsie a przy rozładowanej baterii na czerwono. Można też zciągnąć np Handcent sms i ustawić przypomnienie dźwiękowe.
2:Najkrótszy czas autoblokady to 15 sekund poprzez wygaszenie ekranu.
3: Nie mam porównania do wymienionych sprzętów więc nie będę gdybał. Jest czytelnie.
4: W wymienionej wcześniej aplikacji była możliwość jej zmiany, nawet koloru dla odebranego tekstu i wysłanego.
5: Można sobie ustawiać widżety tego typu, ja wybrałem taki ciekawy który pamięta kontakty których najczęściej używasz (ich ilość też można edytować). Można też po prostu na jednym z ekranów(jest ich 7) ustawić sobie kilka ulubionych kontaktów.
6: Z książki czy połączeń można zawsze szybko wyjść przyciskiem "home".
7: Pracuję w miejscu gdzie jest 98dB-telefonu nie słychać ;-) Wibra jest dosyć mocna. A jakość wykończenia jak dla mnie na wysokim poziomie. Szpara między przednim a tylnym panelem właściwie nie istnieje, jakby były sklejone.
8: Zablokowany telefon gdy dzwoni odbiera się w podobny sposób jak się odblokowuje- przesuwając palcem w dół taką belkę. Przesuwając w górę się odrzuca połączenie.

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...