• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #448143  autor: cialek
 22 gru 2010, 00:01
Witam, od wczoraj mam HTC Desire, wczoraj podczas rozmowy wszystko było ok (albo tego nei zauwazyłem), natomiast dzisiaj wieczorem podczas dłuższej rozmowy zauważyłem, że słychać dziwny szum który utrudnia rozmowe, przy zwiększeniu głośności, nasilają się również trzaski. Gdy włączę tryb głośnomówiący trzaski nie ustępują, cały czas występują. Próbowałem wyłączać telefon, dzwonić pod inny numer (automat orange np.), zrobić aktualizację i dalej to samo :/ Wie ktoś czym to może być spowodowane? (Głośnik jest ok, skoro w trybie głośnomówiącym jest tak samo...). Proszę o pomoc bo nie wiem czy wysyłać telefon na gwarancję...

Pozdrawiam

#448318  autor: mkforever1
 22 gru 2010, 22:38
U mnie w Desire problem niskiej jakości dźwięku występował tylko jeśli używałem trybu głośnomówiącego - jakość dźwięku była fatalna. Podczas normalnej rozmowy wszystko było ok. Myślę że winne w Twoim przypadku może być oprogramowanie a dokładnie Radio ROM. Można je wgrać ponownie podczas wgrywania oryginalnego oprogramowania lub dograć do posiadanego ROMU samo Radio - kompatybilne z posiadanym Romem. Poprawi to jakość rozmów i zwiększy żywotność baterii - w większości przypadków. Ja tego w Desire nie robiłem bo byłem zadowolony z Stockowego Romu WWE ale w HD2 korzystałem z gotowanych ROMów i Radio Romów i wszystko działało świetnie. Jeśli to nie pomoże to pozostaje chyba tylko serwis...
Po więcej zapraszam na forum XDA

Pozdrawiam,