• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #447380  autor: arbeiten100
 18 gru 2010, 12:14
Witam. Zamierzam kupić htc desire hd, ale nie wiem czy ma on jakieś ograniczenia. Czy mogę ściągnąć gry z internetu i wgrać je na komórkę, tak aby działały tak samo jak po zakupieniu ich z Android Market. Bo w Iphonie bez JB jest taka blokada.

Powiedzcie jeszcze, czy GPS w tym htc jest już wgrany, czy dopiero muszę go kupić za ileś tam zł?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 12:27 przez arbeiten100, łącznie zmieniany 1 raz.

#447454  autor: stypulkovski
 18 gru 2010, 19:05
arbeiten100 pisze:Czy mogę ściągnąć gry z internetu i wgrać je na komórkę, tak aby działały tak samo jak po zakupieniu ich z Android Market.
Tak, normalnie można to zrobić ;).
arbeiten100 pisze:GPS w tym htc jest już wgrany, czy dopiero muszę go kupić za ileś tam zł?
Moduł czy nawigacja (aplikacja do nawigacji?). Moduł jest, fabrycznie też jest jedna aplikacja do nawigacji, oczywiście jakbyś był niezadowolony, możesz kupić inną, których trochę na Andro jest ;).

Ogólnie polecam recenzję, jeśli chcesz się dowiedzieć coś więcej o DHD.

#447460  autor: arbeiten100
 18 gru 2010, 19:54
A czy nawigacja jest darmowa, czy trzeba płacić?

#447462  autor: stypulkovski
 18 gru 2010, 20:15
Dopóki nie łączysz się z Internetem, to wszystko jest darmowe. Można to chyba wyłączyć w opcjach programu nawigacyjnego.

#448322  autor: mkforever1
 22 gru 2010, 22:44
Tak, normalnie można to zrobić ;) .
Niektóre gry wymagają do poprawnego działania ROOTa (można powiedzieć odpowiednika JB w iOS)- a to już wiąże się z utratą gwarancji. Generalnie w prosty sposób można nawet bez ROOTa instalować większość aplikacji z pliku .apk pobranych poza Marketem - i nie ma z tym najmniejszego problemu.

Pozdrawiam,