• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #446640  autor: Sting
 13 gru 2010, 20:32
SiemQ...dopiero teraz przeczytalem zasady tytuowania postów..przepraszam jbc. xd

Mam kilka pytań...w sumie 3 xd

*Czym się różni Anro 1.6 od 2.1 ... wiem, że można aktualizować, ale wiecie...wole wiedzieć...wszyscy mówią, że 2.1 daje kopa czy coś w tym stylu xd

*Kupic ten telefon nowy czy używany...nie ukrywam, że kwestie finansowe sa dla mnie ważne, gdyż mam 13 lat, a jeśli wyczaje taki za okolo 350zl to rodzice mi go kupią xd

*Czy jeśli znajdę na allegro taki za okolo 350-400 zl (NOWY) to kupić, czy lepiej taki za 470...wiem, że to w sumie ten sam telefon, ale można się naciąż, czy coś..wolę mieć 100% pewność ;p

Bardzo proszę o wskazówki ;d
Pozdro ;]

#446654  autor: WunD3r
 13 gru 2010, 21:07
Witaj!

1. http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... ht=#446603

2. Jeżeli jest w dobrym stanie to można kupić używany, ale zawsze ma się pewność nowego. Gdy używany ma gwarancje i wszystko jest cacy - wygląd, obsługa, klawisze, bateria (patrz czy jest oryginalna, jej brak może świadczyć np o zalaniu telefonem) i ogólny stan techniczny, to zawsze parę zł się zaoszczędzi ;)

3. Przeczytaj dokładnie opis aukcji. Sprawdź czy telefon nie jest sprowadzony (przykładowo z U.K). Gdy jest na prawdę nowy, a sprzedawca zapewnia iż nie ma żadnych rys, ani "ubytków" wszelakiej postaci, no to można wziąć (najlepiej kurierem) i przy kurierze sprawdzić cały telefon, niech stoi i się gapi nawet 10 minut - masz do tego prawo.

Pozdrawiam!

#446695  autor: mation
 13 gru 2010, 23:00
1. Domyslam sie, ze w tym wieku lubisz pograc w jakies gierki. na 2.1 pojda ci gry duzo bardziej zaawansowane gry. ogolnie telefon przyspiesza. Jedyna wada to fakt, ze w swifcie na 2.1 dotyk ciut gorzej reaguje, ale nie jest to jakies uciążliwe.

2. To juz zalezy od ciebie, ale osobiscie uwazam, ze nie ma w przypadku tego telefonu duzych roznic w cenie miedzy nowka, a uzywanym, wiec oplaca sie dolozyc te 30-40zl zeby miec pewnosc, ze z telefonem nie byly robione dziwne rzeczy.

3. jesli sprzedawca jest sprawdzony to bierz ten tanszy. tak jak powiedzial przedmowca - popatrz czy telefon nie byl sprowadzany i tyle. warto tez dopytac sie o date zakupu, bo czesto telefony wystawiane jako nowe sa jedynie w idealnym stanie, ale uzywane jakis czas.