• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#441594  autor: rain86
 17 lis 2010, 11:02
hmmm...taki ubogi krewny x10...procek 600 MHz, brak autofocusa w aparacie, brak multitoucha, stary andek (no chyba, że wyszedł już update ale i tak do 2.1, choć nie wiem bo SE ma z tym ogromne kłopoty i wątpie by kiedykolwiek wydano froyo na modele x10,x8,x10 mini)...z pozytywów ma całkiem niezłą jakość audio na słuchawkach, ekranik 3'' więc dla ludzi, którzy nie lubią cegieł jak znalazł, znośna bateria...wg mnie szału nie ma, ot dobry na początek przygody z zielonym robotem :D taka alternatywa dla Swifta

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#441596  autor: camelkamil
 17 lis 2010, 11:14
Ja tylko to chcę wiedzieć na co jest dobry ten Timescape i Mediascape? Używałes to albo nie?

#441599  autor: ninjagaiden
 17 lis 2010, 11:28
Witaj,

Timescape wg mnie jest lepszy od Mediascape. W Timescape można oglądać wszystko w jednym miejscu : wiadomości, rejestr połączenia, Facebook, Twitter, muzyki itd...
Mediascape to raczej jakiś multimediaplayer, jeśli dobrze pamiętam.
Do Timescape polecam:
Timescape

pozdro

Nintendo Power 4Ever

#441600  autor: rain86
 17 lis 2010, 11:32
camelkamil pisze:Ja tylko to chcę wiedzieć na co jest dobry ten Timescape i Mediascape? Używałes to albo nie?
Timescape to aplikacja dzięki której wszystkie rozmowy z każdą osobą są dostępne w jednym miejscu. Dzięki temu nie musisz mieć otwartych oddzielnych zewnętrznych aplikacji (np: Twitter, Facebook, wiadomości SMS, Email) wszystko masz w 1 miejscu.

Mediascape ma zastosowanie typowo do multimediów. Dzięki niej wszystkie utwory muzyczne, zdjęcia, obrazy czy też klipy wideo są dostępne w 1 miejscu. Nie musisz już przechodzić do kolejnych opcji menu telefonu w poszukiwaniu materiałów.

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#441611  autor: camelkamil
 17 lis 2010, 12:04
Dzięki bardzo za informacje rain86. Obejrzałem na YouTube ten video gdzie pokazują jak się to używa. W końcu to jest dość fajna funkcja, przyda się bo ja też używam Facebooka z telefonu. A jak podoba mi się jakaś piosenka i nie wiem kto śpiewa to mogę nareszcie zobaczyć w historii Mediascape. :D :P

x8

#441617  autor: carlosalberto
 17 lis 2010, 12:22
rain86 pisze:hmmm...taki ubogi krewny x10...procek 600 MHz, brak autofocusa w aparacie, brak multitoucha, stary andek (no chyba, że wyszedł już update ale i tak do 2.1, choć nie wiem bo SE ma z tym ogromne kłopoty i wątpie by kiedykolwiek wydano froyo na modele x10,x8,x10 mini)...z pozytywów ma całkiem niezłą jakość audio na słuchawkach, ekranik 3'' więc dla ludzi, którzy nie lubią cegieł jak znalazł, znośna bateria...wg mnie szału nie ma, ot dobry na początek przygody z zielonym robotem :D taka alternatywa dla Swifta
Kolega chyba wszystko napisał co potrzebne. ja też już od kilku dni mam Ósemkę, i mimo tego, że już na niektórych forach krytykowali go, bo jest taki... a potem taki.. a tego nie umie, a X10 tak, itd. Z jednej strony prawda. Chyba umie mniej od swego starszego brata, ale X10 myślę to telefon dla tych, którzy chcą przekrócić granicę między przeszłością i przyszłością, czyli chcą trzymać w ręce i używać smartphone'a, ale nie mają tyle kasy, by kupić nie wiem.. X10 albo Wildfire. A jednak nie potrzebują takiego fajowego telefonu, bo po co?
Ja też zależę do tej grupy. Audio na słuchawkach: spoko, ekran: spoko. Tylko, że muszę dodać, że ja, kto nigdy nie miał dotykowca, muszę się przyzwyczaić do pisania smsów i wgl do pisania na takim telefonie... Chyba mam za duże palce. :D
Bateria
No i tak, wielki +: nie jest ogromnym cegłofonem!! Ma swoją figurę, swoje piękno... (niebiesko-biały, super - chyba, że do Ósemki nie pasuje czerń jako kolor...)
Znośna bateria.... gwałcę go po prostu cały dzien. Internet, radio, itd... i po dwóch dniach jeszcze żyje, a nie ledwo zipie... :)

Więc, ja polecam

#442057  autor: troll27
 19 lis 2010, 15:40
ninjagaiden pisze:Witaj,

Timescape wg mnie jest lepszy od Mediascape. W Timescape można oglądać wszystko w jednym miejscu : wiadomości, rejestr połączenia, Facebook, Twitter, muzyki itd...
Mediascape to raczej jakiś multimediaplayer, jeśli dobrze pamiętam.
Do Timescape polecam:
Timescape

pozdro
Mediascape jest podobne do Timescape'a, tylko tam wszystko utwory muzyczne, zdjęcia, widea itp. są dostępne w jednym miejscu!! fajny wynalazek:P

#443153  autor: kolorowe001
 25 lis 2010, 14:18
no ten biało czarny odcień jest naprawdę fajny nie widziałam jeszcze takiego telo...pomysł super jak dla mnie:)

#445801  autor: carlosalberto
 09 gru 2010, 12:18
dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jest dostępna aktualizacja Androida na 2.1 do Xperii X8 w prawie każdej sieci już. Warto sobie zaktualizować telefon, bo ja już po, i powiem Was, że wszystko gra i chodzi jak trzeba. :) Za żywe tapety plusik, ale minusik za likwidację licznika danych GPRS.
Ale poza tym, spoko spoko!

#445874  autor: sosen
 09 gru 2010, 21:19
Telefon ok. ekran bardzo przyjemnie działający. pod tym względem zasługuje na duży plus. Minusem niestety tego telefonu jest obudowa - jak tandetna zabawka - niestety to psuje w ogólne bardzo dobre zdanie na jego temat.