• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #432652  autor: Gwahyr
 30 wrz 2010, 12:45
Witam.
Mam problem z smsem, który zablokował mi się w wyniku zbyt szybkiego usunięcia zaraz przed przeczytaniem...
Jest to wiadomość sieciowa od orange.
Wygląda to tak, ze na wyświetlaczu ciągle napisane jest, że "1 wiadomosc nieodebrana" na górze na pasku jest pokazana koperta, kiedy naciskam na nią, przechodzi do skrzynki odbiorczej, gdzie nic się nie pokazuje, formatowanie karty sim w salonie nie przyniosło rezultatów, wykasowanie smsów odebranych i wersji roboczych również nic nie dało.
Orange chce zebym telefon im odesłal i czekał iles czasu ( z doświadczenia wiem, ze przetrzymuja telefony nawet miesiacami, wiec nie chce mi sie im go wysyłać).
Co z tym zrobić? Jest jakis program lub sposób by dostac się do tego smsa i go wykasowac?
Czy jest to problem z oprogramowaniem?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 13:07 przez Gwahyr, łącznie zmieniany 1 raz.

#432676  autor: Jaca
 30 wrz 2010, 15:24
Problem polega na tym że pamieć karty sim jest pełna i musiałbyś wykasować wiadomości z karty sim.

#432678  autor: Gwahyr
 30 wrz 2010, 15:36
Pisałem, karta sim była formatowana w salonie, a wszystkie wiadomosci juz dawno były usunięte. Programy z marketu też nie trybia tego smsa. Jeden SMS menager nie widzial smsa, ale go skopiowal, tzn, Pokazywalo mi, ze 1 sms jest do odebrania, lecz na pasku byly widoczne dwa te same. To chyba oznacza, ze problem jest do usinięcia, czy tym bardziej, ze nie da rady?.
Nie rootowalem go nie umiem tego robic, wiec moze jakas instrukcja jak to zrobic?

[ Dodano: 2010-09-30, 16:09 ]
Problem jednak dałem rade rozwiazać całkowicie sam.
Wiekszosc programów z marketów nic nie pomogła i nic nie zmieniła, dopiero najpierw znalazłem smsa smsfinder-em a nastpenie usunałem sms eraser.
Więc sprawa była na tyle prosta, ze mozna było dac sobie radę samemu, po sporym wykorzystaniu transferu na komórce...