Witajcie po ponad rocznej przerwie , moja sytuacja wygląda następująco: W lutym 2014 serwis z Piaseczna orzekł że wymieni mi telefon ponieważ jest to wina fabryczna i nie posiadają części zamiennych

Następnie w salonie firmowym wymienili mi na taki sam model , byłem szczęśliwy że z tym nic poważnego się nie działo ale niestety radość nie trwała zbyt długo, z nim pojawiają się większe problemy.Objawy podobne ale serwis już tak łatwo nie chce dać za wygraną i się muszę męczyć ponieważ od mniej więcej sierpnia telefon był już chyba z siedem razy w serwisie jako reklamacja czy towar niezgodny z umową. Cały czas kombinują i wymieniają części ( płyty główne , baterie , panel dotykowy , głośnik ) a problem pozostaje ten sam. Dowiedziałem się że po 4 wymianie części mogę starać się o nowy telefon ale pewnie i tak decydujący głos ma w tym serwis a oni idą w zaparte i wymieniają co chwilę coś.. Mam nadzieję że pozytywnie zakończę tą potyczkę i zrezygnuje z firmy Alcatel bo niestety dobrych wspomnień to praktycznie nie posiadam.