• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#444779  autor: SACZI
 04 gru 2010, 08:43
wtd pisze:
SACZI pisze:Interesuje mnie przede wszystkim jak wypada w porównaniu z iPhonem, a właściwie iOS'em Android zainstalowany w telefonie.
Ile ludzi tyle opinii, wahają się pomiędzy "dużo gorszy" a "dużo lepszy". Jedyne co nie podlega dyskusji to fakt że na ajfona jest na pewno więcej appsów.
Problem w tym, że ja szukam telefonu uzytkowego i "sprawność" pracy jest dla mnie najważniejsza.
Mam już Samsunga F480 i mówiąc delikatnie, nie jestem nim zachwycony.
Jak nowsze i przede wszystkim te droższe smartfony będą takie same, to kupuję klasyczną nokię e52.

[quote="wtd
SACZI pisze:Istnieje możliwość zapamiętania konfiguracji (adresy IP i DNS'y) dla kilku/kilkunastu sieci bezprzewodowych?
Raczej, tak chyba każdy telefon to potrafi. [/quote]
No właśnie ponoć nie i stąd to pytanie.
WM 6.x nie potrafił zapamiętać ustawień protokołów TCP/IP dla kilku sieci i, gdy był w zasięgu tychże automatycznie zmieniać adresy.
iOS „ma to w standardzie”. Chcę się dowiedzieć, czy Android ma taką możliwość.

[quote="wtd
SACZI pisze:Istnieje może możliwość instalacji i użytkowania aplikacji pisanych z myślą o Windows Mobile/Phone? Dla przykładu chciałbym zainstalować AutoMapę na X10'ce.
Nie. Automapa jest tylko na WM i na ajfona (albo przynajmniej lada dzień ma być). Ale jeśli chodzi o wybór nawigacji to na androida też jest sporo różnych. [/quote]
Android to w zasadzie Linux, a w Linuksie można uruchamiać soft z Windowsów choćby przez WIne.
Istnieje także port bibliotek .NET na Linuksa, który nazywa się Mono.
Skoro jednak nie można, to sprawa zamknięta.
wtd pisze:
SACZI pisze:czy ekran jest na tyle czuły, żeby sprawnie go obsługiwać kciukiem trzymając telefon w jednej ręce.
Czuły tak, problem może być jedynie taki że jak masz małe ręce to możesz nie mieć całego ekranu w zasięgu kciuka, 4" to jednak dość spory ekran.
Ja się obawiam, czy nie mam zbyt dużych palców i przez to ekran nie wykrywa dotknięcia w „klawisz” – dotknięcie na zbyt dużej powierzchni.

Odnośnie samych telefonów, to pytam o nie u wszystkich operatorów i jak do tej pory nie udało mi się znaleźć X10’ki ani i9000. Dostępne na zamówienie.
Jedyne co spotkałem to X10 Mini Pro i ogólnie telefonik fajny, lepszy od F480, ale obydwa to „zabaweczki”.

#444786  autor: Jaca
 04 gru 2010, 09:44
Ja osobiście pozbyłem się X10i ze względu na problemy z telefonem, które polegały na ciagłym restartowaniu się urządzenia po aktualizacji do androida 2.1 Wizyta w serwisie nie pomogła, gdyż stwierdzili że wszystko ok.

#444802  autor: SACZI
 04 gru 2010, 11:34
Jaca, a Galaxy i9000 znasz?
Jaka jest o nim opinia i jak on się ma do tego co pytam o X10?

#444841  autor: Artur051
 04 gru 2010, 13:52
Jaca pisze:które polegały na ciagłym restartowaniu się urządzenia po aktualizacji do androida 2.1
Ja na szczęście mogę się cieszyć nadal X10i ;) Na 2.1 śmiga dużo lepiej niż na 1.6 ;). No i jakość fotek się również poprawiła ;)

#445079  autor: Półprzewodnik
 05 gru 2010, 14:13
SACZI pisze:Android to w zasadzie Linux, a w Linuksie można uruchamiać soft z Windowsów choćby przez WIne.
Istnieje także port bibliotek .NET na Linuksa, który nazywa się Mono.
Skoro jednak nie można, to sprawa zamknięta.
Z Linuxa w Androidzie to w zasadzie jest tylko jądro więc nie poszalejesz.

#445090  autor: banan1973
 05 gru 2010, 15:04
Proponuję obejrzeć http://www.youtube.com/watch?v=mh-MumKh8ac http://www.youtube.com/watch?v=4Wg1gZCU2AU Kupując telefon opierałem się też właśnie na video od tego "gościa".

... i600, n95, 8500, p1i, i5700, wildfire, s8500, p970, i9100, SE Xperia ARC S, HTC HD 7, Lumia 820, Lumia 920, Samsung Note2, Xperia Z1, Samsung Note3, Lumia 925, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Lumia1320, LG G2mini, LG G3, Microsoft640, LG G Flex2,

#446829  autor: yagi
 14 gru 2010, 20:06
Mam ten telefon od 2 tygodni. Na 2.1 filmy w ograniczonych warunkach oświetleniowych wychodzą całkiem nieźle. Nagrałem nim 2 koncerty ;) Zdjęć nie robię bo mija się to z celem.

Co do restartów to już kilka zaliczył, do tego czasem zamuli. I najważniejszy problem - głośnik do rozmów. Przy maksymalnej głośności jest przesterowany dźwięk i "brzęczy". Dzisiaj wymieniłem w serwisie na nowy i dalej to samo. Poszedłem do sklepu i testowe połączenie na infolinie wykazało to samo na innym X10. Wziąłem też na warsztat HTC Desire i zarówno jakoś dźwięku jak i głośność mnie powaliły :!:

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#465677  autor: zinger
 17 mar 2011, 22:15
Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu w multimedialnych taryfach Ery. Powiedzcie jest jakiś telefon dorównujący klasą x10 czy opłaca się kupować telefon którego premiera była prawie rok temu? Ostatnie posty w tym temacie dość dawno temu napisano, może coś się zmieniło?

#465686  autor: orson_dzi
 17 mar 2011, 22:46
zinger pisze:czy opłaca się kupować telefon którego premiera była prawie rok temu?
Zabytek i złom do utylizacji :roll: .

W celu uzyskania multitoucha wystarczy aktualizacja softu? Czy DivX'y to kwestia dogrania jakiegoś programu? Jest w ogóle taki dostępny? I jak sobie telefon z tym radzi?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#465693  autor: wtd
 17 mar 2011, 23:08
Ale multitouch to taki oszukany trochę ma być, tylko w niektórych appsach.

#465694  autor: orson_dzi
 17 mar 2011, 23:14
Internet, przeglądarka zdjęć i dokumentów. Więcej po co komu? A no i gry jak najbardziej.
To jak z tym jest?

#465697  autor: wtd
 17 mar 2011, 23:22
Nie wiem prawdę mówiąc czy to już jest czy nie, ale z tego co czytałem w zapowiedziach to właśnie z grami ma jakoś tak na dwa razy miało być. SE się chwalił że w angry birdsach będzie, oprócz tego nic nie wiem, niezbyt się interesowałem/interesuję tym telefonem.

#465700  autor: orson_dzi
 17 mar 2011, 23:25
W testach multitouch jest, bodajże w tym na Telepolis też jest. A chce się dowiedzieć, czy wystarczy sama aktualizacja, czy jeszcze coś kombinować trzeba.

#472244  autor: orson_dzi
 24 kwie 2011, 09:51
Ciekawa sprawa. Zrobiłem aktualizacje SEusem z wersji 1.6. Multitoucha nie było. Dodałem go jakoś nieoficjalnie i się pojawił ale wywaliło mi Market z menu. To potraktowałem go znowu aktualizacja i multitouch został, a market wrócił.
Działa sprawnie, w grach też bez zarzutu. Sam telefon jest szybki i nie sprawia problemów. Od wczoraj forum obsługuje właśnie z X10 i przeszkadza mi tylko ograniczona ilość karty do otwarcia.
Nad aparatem niem mam czasu posiedzieć ale zadziwi mnie ilością lapanych szczególow. Muzyka jest dobra ale niezbędny jest odtwarzacz z korektorem. Na szybko pobrałem Power AMP ale tylko trial. Może znacie cośrównie dobrego, darmowego ale też głośniejszego? Bo mimo wszystko ten cały Mediascape gra głośniej.

#472247  autor: Artur051
 24 kwie 2011, 10:09
orson_dzi pisze:Ciekawa sprawa. Zrobiłem aktualizacje SEusem z wersji 1.6. Multitoucha nie było.
Bo 2 razy trzeba było zrobić aktualkę SEUSEM ;)) Najpierw zwykły andek 2.1 wchodzi, a za 2 razem ten poprawiony z MT ;)

#472253  autor: bob
 24 kwie 2011, 11:00
orson_dzi pisze:cośrównie dobrego, darmowego ale też głośniejszego?
ja tylko powiem, ze winampa nie warto stawiac. Wg mnie odzaluj te 5zl na powerampa, bo to najlepszy player na fonie - tylko troche cichy.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire

#472374  autor: orson_dzi
 24 kwie 2011, 23:10
bob pisze:troche cichy
Mało powiedziane. Tak z grubsza niecałe 3/4 tego co mam w Mediascape. Ale fakt, jakościowo bajeczka.

Trzeba będzie przejrzeć kilka odtwarzaczy, może coś znajdę.
W Winampie myślałem, że znajdę equalizer, a tu lipa.

#493622  autor: KamaZ
 01 sie 2011, 20:51
Od kilku dni dostępna jest aktualizacja do Androida 2.3 8)

#493632  autor: orson_dzi
 01 sie 2011, 21:29
Sprawa priorytetowa - jakieś zmiany w jakości rozmów?