wtd pisze:SACZI pisze:Interesuje mnie przede wszystkim jak wypada w porównaniu z iPhonem, a właściwie iOS'em Android zainstalowany w telefonie.
Ile ludzi tyle opinii, wahają się pomiędzy "dużo gorszy" a "dużo lepszy". Jedyne co nie podlega dyskusji to fakt że na ajfona jest na pewno więcej appsów.
Problem w tym, że ja szukam telefonu uzytkowego i "sprawność" pracy jest dla mnie najważniejsza.
Mam już Samsunga F480 i mówiąc delikatnie, nie jestem nim zachwycony.
Jak nowsze i przede wszystkim te droższe smartfony będą takie same, to kupuję klasyczną nokię e52.
[quote="wtd
SACZI pisze:Istnieje możliwość zapamiętania konfiguracji (adresy IP i DNS'y) dla kilku/kilkunastu sieci bezprzewodowych?
Raczej, tak chyba każdy telefon to potrafi. [/quote]
No właśnie ponoć nie i stąd to pytanie.
WM 6.x nie potrafił zapamiętać ustawień protokołów TCP/IP dla kilku sieci i, gdy był w zasięgu tychże automatycznie zmieniać adresy.
iOS „ma to w standardzie”. Chcę się dowiedzieć, czy Android ma taką możliwość.
[quote="wtd
SACZI pisze:Istnieje może możliwość instalacji i użytkowania aplikacji pisanych z myślą o Windows Mobile/Phone? Dla przykładu chciałbym zainstalować AutoMapę na X10'ce.
Nie. Automapa jest tylko na WM i na ajfona (albo przynajmniej lada dzień ma być). Ale jeśli chodzi o wybór nawigacji to na androida też jest sporo różnych. [/quote]
Android to w zasadzie Linux, a w Linuksie można uruchamiać soft z Windowsów choćby przez WIne.
Istnieje także port bibliotek .NET na Linuksa, który nazywa się Mono.
Skoro jednak nie można, to sprawa zamknięta.
wtd pisze:SACZI pisze:czy ekran jest na tyle czuły, żeby sprawnie go obsługiwać kciukiem trzymając telefon w jednej ręce.
Czuły tak, problem może być jedynie taki że jak masz małe ręce to możesz nie mieć całego ekranu w zasięgu kciuka, 4" to jednak dość spory ekran.
Ja się obawiam, czy nie mam zbyt dużych palców i przez to ekran nie wykrywa dotknięcia w „klawisz” – dotknięcie na zbyt dużej powierzchni.
Odnośnie samych telefonów, to pytam o nie u wszystkich operatorów i jak do tej pory nie udało mi się znaleźć X10’ki ani i9000. Dostępne na zamówienie.
Jedyne co spotkałem to X10 Mini Pro i ogólnie telefonik fajny, lepszy od F480, ale obydwa to „zabaweczki”.