Panie i Panowie, mam kilka pytań odnośnie tego telefonu.
1. Ile czasu wytrzyma jeszcze bateria w dwuletnim telefonie? I ile trzyma podczas normalnego użytkowania?
2. Czy aktualizując telefon z 4.0.4 do 4.1 utracę tapetki? Zależy mi na jednej i po aktualizacji wolałbym jej nie utracić

3. Nie znalazłem przykładowych zdjęć z XS. Czy ktoś mógłby wrzucić lub podać link do obejrzenia jakiejś galerii? Jeżeli nie, to czy zdjęcia z XS mocno odbiegają jakością od Lumii 820? Interesuje mnie jakiś dzienny widok ulicy, krajobraz, makro (roślina, robaczek..), kilka zdjęć o zmierzchu i w nocy.
4. Można w miarę bezboleśnie zrootować ten telefon i wrzucić mu np. Androida KK?
5. Muzyka raczej na wysokim poziomie, a przynajmniej o wiele wyższym niż moja dotychczasowa Nokia?
6. Bateria niewymienna i brak slotu na karty SD, tak?
7. Karta SIM typu klasycznego czy mini jak w Lumii?
8. W jaki sposób mogę zaktualizować telefon do Androida 4.4 KitKat? Dużo z tym rzeźbienia i po aktualizacji wszystko będzie dobrze działało?
Zaznaczam, że telefon jest na końcówce gwarancji i takowa nie jest mi już do niczego potrzebna.
Istnieje spora szansa, że zamienię Lumię 820 na porządny smartfon i stąd kilka pytań... Głównie o Androida i możliwości wrzucenia najnowszej wersji

Telefon o dziwo nie zamula i nie kaszle jak to straszą na fanatycznych forach WP8/8.1. Więc postanowiłem się zaopiekować tym Sony.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71