• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #746476  autor: Thogeim
 05 wrz 2014, 17:21
Witam, czy w Androidzie (nawet najdroższych modelach) nie ma dzwoniącego budzika wtedy kiedy telefon jest wyłączony? Bo trochę są ludzie zdziwieni że mam taką opcje w swoim Telefunken Enjoy TE1 za 280 zł.
Chciałem też zapytać czy drogie modele mają np opcję włączania się telefonu np o 7:00 a wyłączania o 0:00 bo takie opcje też tutaj mam. Jeżeli tego nie ma w innych modelach, to czy to możliwe że Niemcy tak zmodyfikowali androida? Bo w sumie nie wiem jak bardzo można go "zmienić".
Wersja na której działa telefonik to 4.2.2
Jestem ciekawy tego systemu bo to mój pierwszy smartfon, mam go od kilku dni i jestem zaskoczony ilością funkcji i w ogóle możliwości - super sprawa :)

#746486  autor: Ramirez
 05 wrz 2014, 17:49
A jaki on tam niemiecki. Niemiecka to najwyżej została nazwa w tym chińskim telefonie.

Ale co do budzika na wyłączonym telefonie sam jestem ciekawy, bo akurat to dla mnie brak tej opcji dyskwalifikuje telefon, a w tych markowych androidach akurat to mnie dziwiło że nie ma takiej oczywistej funkcji. Fajnie jak byście napisali który telefon ma taki normalny budzik a które telefony z androidem nie posiadają tego.

#746500  autor: Thogeim
 05 wrz 2014, 18:13
Ramirez pisze:A jaki on tam niemiecki. Niemiecka to najwyżej została nazwa w tym chińskim telefonie.
Telefon jest niemiecki :P Wyprodukowany w chinach, fakt, tak samo jak iPhony i w ogóle wszystko, ale sam telefon jest jak najbardziej niemiecki, bo należy do niemieckiej marki która zleciła jego produkcje skośnookim.

#746501  autor: user_delete34
 05 wrz 2014, 18:19
Thogeim pisze:należy do niemieckiej marki która zleciła jego produkcje skośnookim.
No jeszcze gdyby, ale prawie na pewno jest to sam brand i nic poza tym. Żółci koledzy mają takich gotowych układów więcej niż ryżu czy herbaty, więc dobór sprzętu obudowy i wydruk logo można by zlecić w moment przez internet. Wybacz, że bez pomocy w temacie, ale przejrzyj tylko aliexpress i podobne. Np taki iPhone jest projektowany "głębiej" w USA, ale te nowe marki-krzaki to nic jak szybko malowane etykietki.

#746505  autor: Ramirez
 05 wrz 2014, 18:25
Dajmy sobie spokój z niemiecko chińskim telefunkenem. bardziej ciekawi mnie sprawa budzika w innych markach. Uruchamia sie na wyłaczonym telefonie czy nie??;)

#746509  autor: bazooka
 05 wrz 2014, 18:31
Temat dość mocno rozwinięty TUTAJ
To jest problem forum - ciężko się takich informacji o Androidzie szuka, skoro ogólne tematy są rozwijane np w dziale SPRZĘT / LG... :roll:

#746517  autor: Ramirez
 05 wrz 2014, 18:39
Ciekawe , czyli nadal jak widzę jest z tym kiepsko. Dobrze ze mój telefon na androidzie ma uruchamianie budzika na wyłączonym telefonie. Inaczej bym sie go dawno pozbył :lol:

#746600  autor: bazooka
 06 wrz 2014, 07:37
Dobra, sprawdziłem trzy swoje smartfony w domu, Android 4.1 oraz 4.3 - dzwonią przy wyłączonym.
Chciałbym by sprawdził ktoś kto ma KitKata 4.4.

Wiem już jednak jedno, dzwoni przy wyłączonym budzik wbudowany/domyślna aplikacja Alarms.
Mój ulubiony Alarmdroid tego nie potrafi :(

#746608  autor: Ramirez
 06 wrz 2014, 09:38
Ale mógłbyś napisać jaki to telefony ;) Mi się wydaje ze to raczej sprawa konkretnego modelu telefonu a nie androida samego w sobie. Byc może sprawa modyfikacji producenta. Mam w domu np motorole z i tam lipa. Nie uruchamia sie. Z tego co widzę to jak na razie w chińczykach ta funkcja najlepiej działa :lol:

Wystarczy w gogle poszukac i pierwszy link np
http://www.xperiasite.pl/jak-aktywowac- ... 13102.html

xperia Z1 , nowy telefon a wynika z tego ze budzik jest niedorobiony

#746641  autor: bazooka
 06 wrz 2014, 12:24
Ramirez, ale właśnie odesłałeś do linka, który ewidentnie mówi o roocie Androida, więc nie ma tu nic chińczyk/niechińczyk do gadania, po prostu jakoś tam delikatnie zmodyfikowany soft, ale bardziej w kontekście psucia go w niektórych brandach.
Moje 2 Alcatele 4.1 i 4.3 (czyste softy+parę dodatkowych apek) budzą na wyłączonym oraz taki rezerwowy polsko-chiński MediaDroid Imperius Aero...o kurcze on to jest 4.0.4, teraz spojrzałem dokładnie :)

#746643  autor: Ramirez
 06 wrz 2014, 12:37
Czyli masz 3 chińczyki bo telefony Alcatel robi chińskia firma TCL. To ewidentnie kwestia producenta i dziadowskich oszczednosci u bardziej markowych producentów.

#746646  autor: bazooka
 06 wrz 2014, 12:45
Wiem kto robi Alcatele :) ...ale do polskich chińczyków to im daleko...to nie ta sama półka...

Właśnie sprawdzony przez znajomą: myPhone CUBE, Kitkat 4.4.2 - budzik działa na wyłączonym :!:

#746651  autor: Ramirez
 06 wrz 2014, 12:52
To raczej kwestia ceny tych chińczyków. Wiadomo tanie nie będzie dobre. Większość miała tylko styczność z tym najtańszymi i stad takie opinie. Akurat mój Myphone Next jest w porządku. Całkiem dopracowany model.

#746842  autor: ChuckyCiechanow
 06 wrz 2014, 23:33
LG L3 E400 Android 2.3.6 budzik przy wyłączany tel nie działa.

myPhone C-Smart Android 4.4.2 budzik przy wyłącznym tel działa