• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #698514  autor: zyga18
 15 lut 2014, 19:03
Cześć, jestem tu nowy. Mam taki problem z telefonem służbowym. Nie mogłem go naładować więcej niż 35%. Jak ładowałem go w domu w nocy na wyłączonym to mi zżerało całą baterię do 0 i telefonu nie dawało się włączyć. OCB? Zaniosłem go do administracji w firmie że coś jest nie tak i tam po kilku godzinach naładował się na maxa. Teraz znów mam problem z ładowaniem w domu. Czy jest to możliwe, że z uwagi na stare gniazdka ( mają ponad 15 lat) jest coś z napięciem i nie mogę naładować? Albo co ewentualnie przychodzi wam do głowy jako problem w związku z tymi obiawami. Pragnę nadmienić, że tel to nówka sztuka.

Czekam na jakąś poradę.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2014, 13:05 przez zyga18, łącznie zmieniany 1 raz.

#698549  autor: Niezgodna7
 15 lut 2014, 20:46
Czyli co, w domu się nie daje, a idziesz do firmy z tą samą ładowarką, i ładuje okej?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#698592  autor: zyga18
 15 lut 2014, 22:35
Generalnie to wygląda to tak, że wpinając ładowarkę do akara nie mogłem też go podładować. Oddałem tel Pani z administracji i ona go naładowała moją ładowarką. W domu mi się nie chce ładować. Miałem 70% baterii podpiąłem do ładowania wyłączony telefon i jak odpaliłem go po 4 godzinach to bateria zjechała do 42 procent. Nie bardzo czaje o co w tym wszystkim chodzi?

[ Dodano: 2014-02-16, 07:54 ]
Zostawiłem pod ładowaniem telefon na noc i zjadł mi całą baterię. (symbol jaki był widoczny to bateria z niebieskim paskiem pokazującym przyrastanie energii). Teraz rano podłączyłem znów i widzę baterię, która ma na sobie znaczek trójkątny w żółtym kolorze ze okrągłą strzałką która się kręcie co ten symbol oznacza?

Proszę o pomoc.

[ Dodano: 2014-02-16, 14:21 ]
Gdzieś przeczytałem że może to być kwestia kabla do ładowarki. Ktoś jakoś się wypowie na ten temat???

Plus co jak mam opisany wcześniej piktogram na ekranie bateria z trójkątnym znakiem (jakby drogowym) na którym strzałka kręci się w kółko???

#698740  autor: Jumperone
 16 lut 2014, 16:07
Na początek możesz sprawdzić innym przewodem, a jak nie to inną ładowarką całą. Jak to nie pomoże to warto włożyć inną baterię, bo może być to też jej wina.

#698742  autor: darek638
 16 lut 2014, 16:16
zyga18 pisze:widzę baterię, która ma na sobie znaczek trójkątny w żółtym kolorze ze okrągłą strzałką która się kręcie co ten symbol oznacza?
U mnie ten symbol się pokazuje jeżeli wyładuję baterię do końca czyli do wyłączenia telefonu i wepnę ładowarkę. Znika za parę sekund i pokazuje się ten niebieski pasek postępu ładowania.

Nigdy więcej Play.

#698760  autor: darek638
 16 lut 2014, 17:09
Ewidentnie coś nie halo z siecią w domu.

Nigdy więcej Play.