• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #641221  autor: norbertj
 21 cze 2013, 20:42
Witam.
Dzisiaj dostałem swój pierwszy telefon z androidem (zawsze byłem zwolennikiem prostych telefonów).. Okazał się nim HTC DESIRE, kupiłem go używanego :(.. Niestety gdy go dostałem okazało się, że nie jest w nim zainstalowany czysty android tylko cyanogenmod 7.2.0.1 - bravo, w którym nie znalazłem wielu potrzebnych aplikacji np. Android market czy google market (czy jakoś tak), nawigacji i innych takich "gadżetów" bez których telefon jest do niczego :(.
Chciałbym zwrócić się do was o pomoc.. Jeśli ktoś wie jak "zainstalować" te aplikacje to bardzo bym prosił o odpowiedź :) Jeśli jednak się nie da to chciałbym zmienić system na podstawowego Androida 2.3 (with htc sense)..
Mógłby ktoś mi podać dokładną instrukcje jak to zrobić i podać mi pliki? Oczywiście nie chciałbym zepsuć tym mojego telefonu.
Z góry dziękuję :)

PS. Proszę o dokłądną instrukcje, ponieważ na wielu forach znalazłem wiele haseł, o których nie mam pojecia a nie chcę popełnić błędu.
Pozdrawiam

#642933  autor: orson_dzi
 28 cze 2013, 12:47
Zmiana ROM-u najprostszym sposobem wygląda tak, że najpierw wrzuca się soft, a później paczkę z aplikacjami. Możliwe, że ktoś o tym zapomniał.

Powrót do podstawy.

Albo sprawdź czy telefon wchodzi w trym Recovery - POWER + Vol Down podczas uruchamiania. Jak tak, to przykładowo robisz TO albo TO.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#675328  autor: jacx86
 17 lis 2013, 14:00
A jak wyglada teraz CyanogenMod w sklepie google play? Czy mozna go pozniej odinstalowac jak normalna aplikacje i czy traci sie gwarancje po zainstalowaniu?

#679317  autor: orson_dzi
 02 gru 2013, 13:41
jacx86 pisze:jak wyglada teraz CyanogenMod w sklepie google play?
Nie wygląda?
jacx86 pisze:Czy mozna go pozniej odinstalowac jak normalna aplikacje
Zamień swojego Windowsa w komputerze na np. Linuxa, a później wróć z powrotem, to zrozumiesz jak to działa.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)