• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #668836  autor: saandrra
 18 paź 2013, 21:14
Od tygodnia jestem posiadaczką Sony Xperia SP.
Zaciekawiła mnie bateria, gdyż po pierwszym naładowaniu wytrzymała aż 3 dni przy średnim użytkowaniu. Jednak z każdym kolejnym ładowaniem jest coraz gorzej. Telefon zaraz po odłączeniu ładowarki traci % baterii. Nie mówiąc już, że w nocy kiedy jest wgl nie używany stracił 20%. Mam włączony Tryb STAMINA, tryb oszczędzania energi. Wyłączone Wifi i tansfer danych. Wcześniej używałam HTC WIldfire S i bateria była o wiele lepsza. Słyszałam, że to może być wina Softa, który musi się 'rozkręcic'. Czy to możliwe? Czy może jest inna przyczyna tak słabej bateri albo jest to zupelnie normalne?

#669321  autor: swierszyw
 21 paź 2013, 15:00
na twoim miejscy zajrzałabym do jakiegoś serwisu. To dość nietypowe. Nawet jeśli nieodpowiednio obchodziłaś się z baterią (np. ładowałaś gdzy nie była do końca wyczerpana, lub zostawiałaś na noc podpiętą do kontaktu) nie powinna paść tak szybko.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

#669341  autor: babeo
 21 paź 2013, 16:58
saandrra, najprawdopodobniej jakaś aplikacja wybudza Ci telefon. Temat wiele razy wałkowany. Taka przypadłość androida.
swierszyw pisze:Nawet jeśli nieodpowiednio obchodziłaś się z baterią (np. ładowałaś gdzy nie była do końca wyczerpana, lub zostawiałaś na noc podpiętą do kontaktu) nie powinna paść tak szybko.
Żadna z rzeczy, którą opisałaś, nie jest niewłaściwym użytkowaniem baterii.