• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #654572  autor: marcinp72
 13 sie 2013, 16:54
Witam
Otoz chce sobie zaktualizowac telefon do najnowszego androida. Aktualnie mam 4.0.4 a z tego cowiem jest aktualizacja do 4.1.2 . Sęk w tym ze nie moge nigdzie znalezc zadnego dobrego instruktarzu do tego aby go zaktualizowac, nigdy nie robilem takich rzeczy na smartfonie. Telefon byl kupowany w orange i z tylu na pleckach ma logo orange wiec pewnie ma tez simlocka na ta siec. Prosze o poprowadzenie mnie w tym bo zupelnie niewiem jak to sie robi a jak ktos juz mnie pokieruje to bedzie ok.

#656116  autor: Orange Ekspert
 19 sie 2013, 15:23
Istnieją dwa sposoby na pobranie aktualizacji dla Twojego telefonu.

- poprzez OTA (Over The Air). Możesz bezprzewodowo zaktualizować oprogramowanie telefonu, bez łączenia się z komputerem. Połączenie można nawiązać zarówno przez sieć Wi-Fi, jak i sieć komórkową (3G). Pobieranie danych przez sieć komórkową (3G) może wiązać się z pewnymi opłatami, zależnymi od Twojego planu taryfowego. Nie wszystkie aktualizacje są dostępne w ten sposób. Aby sprawdzić i pobrać aktualizację wejdź do Menu i wybierz Aplikacje > Ustawienia > Informacje o telefonie > Aktualizacja oprogramowania > Sprawdź dostępność aktualizacji.
- poprzez aplikację producenta KIES, którą należy zainstalować na komputerze i następnie podłączyć telefon.

Instrukcję jak dokonać aktualizacji oraz aplikację do pobrania znajdziesz tutaj http://www.samsung.com/pl/support/usefu ... e/SWUP/JSP

Pozdrawiam
Tomek