• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #645494  autor: IGOR
 08 lip 2013, 09:33
Witam! Od roku jestem użytkownikiem telefony LG-E 610 w sieci PLAY. Jakie macie opinie o tym telefonie? Mój ciągle zawiesza się i traci zasięg. :smt010 Kilka razy w tygodniu muszę go resetować. W momencie, kiedy jest potrzebny "natychmiast" nie działa i trzeba go zresetować, co trwa kilka minut. zasięg traci zarówno na automatycznym szukaniu sieci, jak i na ustawionym ręcznie. Poza tym jak ręcznie ustawię np. PLAY-ORANGE przy czym ma w miarę dobry zasięg, to sam się przestawia na PLAY i zasięg traci. Brak mu zasięgu w miejscu, w którym inni użytkownicy, zarówno PLAY, jak i innych sieci mają zasięg bardzo dobry. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tym telefonem? To wadliwy egzemplarz, czy wszystkie tak mają? Poprzedni przez wiele lat byłem w ORANGE i nigdy nie miałem takich problemów z zasięgiem. Z tym że nie używałem androida, tylko tradycyjnego aparatu. Dzięki za wszelkie informacje.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2013, 12:13 przez IGOR, łącznie zmieniany 1 raz.

#645516  autor: best
 08 lip 2013, 12:06
Co do zamulania, to mój miał tak samo. Ale nigdy nie zdarzyło mu się gubić zasięgu. Co więcej - łapał go lepiej do mojej obecnej mini pro.
Ogólnie ten telefon nie nadaje się kompletnie do gier, zaawansowanych aplikacji, czy przeglądania stron innych, niż w wersji dla telefonów komórkowych.
Spróbuj na początek pobawić się KDZ Updater we wgrywanie softu bez brandu. Tylko wcześniej zrób kopię zapasową. I nie pamiętam, czy wtedy się traci gwarancję.

#645646  autor: IGOR
 08 lip 2013, 20:09
best pisze:Co do zamulania, to mój miał tak samo. Ale nigdy nie zdarzyło mu się gubić zasięgu. Co więcej - łapał go lepiej do mojej obecnej mini pro.
Ogólnie ten telefon nie nadaje się kompletnie do gier, zaawansowanych aplikacji, czy przeglądania stron innych, niż w wersji dla telefonów komórkowych.
Spróbuj na początek pobawić się KDZ Updater we wgrywanie softu bez brandu. Tylko wcześniej zrób kopię zapasową. I nie pamiętam, czy wtedy się traci gwarancję.
Dzięki za podpowiedź :D :D

#645688  autor: best
 08 lip 2013, 23:25
Do tego podobno dostał aktualizację do Androida 4.1.2. Ciekawe tylko, czy coś to zmieniło? :D