• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #641043  autor: chris77
 21 cze 2013, 07:11
Witam jakiś tydzień temu kupiłem l9, wszystko hula i wogóle jestem zadowolony poza jednym małym faktem. Mianowicie wczoraj telefon wyłączył się sam bez żadnego powodu, odłożyłem go, a kiedy próbowałem odblokować ekran okazało się że wogóle się wyłączył. Włączyłem go bez problemu i pomyślałem że coś nacisnąłem i sam po prostu wyłączyłem przypadkowo, okazało się że jednak w nocy zrobił to samo czyli wyłączył się sam. Co zrobić?
Mieliście podobny problem? Telefon kupiony na allegro z gwarancją i pudełkiem i papierami, folia na ekranie.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2013, 12:43 przez chris77, łącznie zmieniany 2 razy.

#641046  autor: mn9
 21 cze 2013, 08:04
J ak masz gwarancję to go oddaj i będzie po problemie, bo tak to trudno powiedzieć dlaczego się wyłącza

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#641083  autor: fortel
 21 cze 2013, 11:00
Po 1' jeśli już to nie ,,chula'' tylko hula a po 2' - rozpisałes się strasznie i bardzo kontrowesyjnie - skoro się ,,wogule wyłączył'' to jak go włączyłeś ,,bez problemu'' ? Jaki miałeś stan baterii gdy telefon się wyłączył ? Pytasz co zrobić ? - podłącz wieczorem telefon do ładowarki i odłącz go dopiero rano. Jeśli bateria leci ,, na łeb na szyję'' zainstaluj Wakelock Detector ze Slepu Play i sprawdź co ją ,,pożera'', a potem odinstaluj prądożerną aplikację, ok ?

#641160  autor: razin
 21 cze 2013, 16:03
Witam,

Wykonaj Hard reset wciśnij jednocześnie Vol-, Home i Power On do 8 sek. aż zniknie logo LG, następnie ustaw sobie wszystko wg. własnych upodobań i obserwuj dalej.

#641508  autor: chris77
 23 cze 2013, 10:56
Sorki za błędy ortograficzne, pisałem szybko w pracy post, więc przepraszam. Zdaje się że wiem co spowodowało wyłączanie się telefonu. Myślę że chodzi o instalację "swype". Przywróciłem do ustawień fabrycznych telefon i jakiś czas nic się nie działo, po zainstalowaniu swype'a telefon się wyłączył. Odinstalowałem program i na razie jest ok, wychodzi na to że to wadliwy program powoduje u mnie problemy z telefonem. Nie wiem czy wy mieliście podobny przypadek. Jeśli sytuacja się powtórzy bez zainstalowanego "swype" to oddam go na gwarancję.