• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #611346  autor: patrycja3006
 01 lut 2013, 20:18
Witam.
Zamierzam zakupić ten telefon, ale spotkałam się ze złą opinią o rozdzielczości.
Mam w związku z tym kilka pytań:
Czy ta rozdzielczość jest wystarczająca do komfortowego przeglądania internetu?
Czy bez problemu ten telefon otworzy pdfy i pliki worda?
Czy to prawda że ta rozdzielczość ogranicza możliwości androida? Tzn system poradziłby sobie z jakąś aplikacją, ale zbyt mała rozdzielczość to uniemożliwi?

Czy polecacie ewentualnie inny telefon w podobnej cenie?(do około 500zł)
Ostatnio zmieniony 12 lut 2013, 13:07 przez patrycja3006, łącznie zmieniany 1 raz.
 #611388  autor: best
 01 lut 2013, 23:22
patrycja3006 pisze: Czy ta rozdzielczość jest wystarczająca do komfortowego przeglądania internetu?
Dla stron mobilnych tak, ale do normalnych trzeba będzie ciągle powiększać.
Czy bez problemu ten telefon otworzy pdfy i pliki worda?
Na pewno te mniej rozbudowane.
Czy to prawda że ta rozdzielczość ogranicza możliwości androida? Tzn system poradziłby sobie z jakąś aplikacją, ale zbyt mała rozdzielczość to uniemożliwi?
Tak. Niektóre gry i aplikacje z Google Play nie obsługują tak małej rozdzielczości.
Co do telefonu, to zadaj pytanie w dziale "Jaki telefon wybrać?" Tam opisz dokładnie swoje wymagania co do telefonu :).
Na pewno na uwagę zasługuje Xperia mini Pro ;).

#613022  autor: NandoO
 11 lut 2013, 15:28
Jestem posiadaczem tego telefonu i absolutnie zgadzam się z kolegą wyżej. Jest tak jak napisał. Strony mobilne działają komfortowo ale zwykłe już trzeba zoomować co potrafi irytować. Co do PDF i Worda to ma fabrycznie zamontowany czytnik Office jednak dokumentów bardzo rozbudowanych nie otwiera. Ale te zwykłe bardzo dobrze. I ta rozdziałka, bardzo słaba jak na dzisiejsze standardy rzeczywiście ogranicza niektóre gry, apki. Rozdziałka jest po prostu jednym z wymagań jakie stawiają bardziej zaawansowane gry z Google Play.

8) Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł". 8)