Witam, kompletnie nie wiedzialem gdzie napisać, także jeśli to zle miejsce to bardzo proszę o jego przesunięcie. Mam 3 problemy. Pierwszy z nich to z baterią w Samsungu. Otrzymalem tego Samsunga w niedzielę (28.10) no i zacząlem się nim bawić. Problem pojawil się w baterii. Bateria krótko trzyma, dzisiaj ladowalem smartfona od bodajże 9.30 do 12.50, nie minęlo nawet 10 minut, a już mialem 95% (fakt że korzystalem ze sklepu i z wifi). Mam jak najjaśniejszy ekran, nastawiona czujność, nie korzystalem z GPS'u, nie mam zaznaczonej funkcji Smart Stay, a bateria i tak krótko trzyma. Mój system to najnowszy Jeally Bean, slyszalem że bateria na Jelly ponoć wlaśnie krótko trzyma. Mam za to animowaną tapetę nastawioną. Dodam że mam po raz 1szy do czynienia z Androidem, i jestem zielony.
Drugi problem dotyczy uruchamianych aplikacji. Jak nie korzystam ze smartfona, to albo uruchamia mi się S Voice, albo Mapy, ale ja z tego póki co nie korzystam, uruchamiają mi się też jakieś funkcje Google, albo S Suggest, i potem muszę to zamykać. To trochę uciążliwe, ponieważ nie wiem co z tym zrobić ;/.
Trzeci problem to jakość sluchanej muzyki na sluchawkach. Jest mocno średnia, muzyka jest jakby przytlumiona, owszem, gra dobrze, ale na mojej mp3jce gra bardziej czyściej, na sluchawkach gra trochę ''falszywie'', czyli nie oddaje tej czystości, tej glośności. Używam oficjalnych sluchawek Samsunga.
Bardzo proszę o pomoc. Zależy mi szczególnie na tych dwóch pierwszych sprawach

I jeśli napisalem to w zlym dziale, to przepraszam, proszę o przesunięcie.
PS.
Jeśli znacie jakieś
DOBRE forum o tematyce SGS3, to bardzo bym prosil o link. Ja nie moglem znaleźć pomimo poszukiwań na google ;/