• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #603887  autor: PWK
 28 gru 2012, 07:12
Witam

Zastanawiam się nad zakupem HTC One S, ale mam jeszcze pewne wątpliwości. Tak na szybko:

1. Jak wypada zastosowany w nim SuperAmoled w porównaniu do wyświetlaczy z HTC One X / V / SV?
2. Z tego co wyczytałem, to w tym modelu można trafić na dwie wersje procesora. Jak duże są różnice pomiędzy nimi? Jak sprawdzić, jaki procesor jest zastosowany w konkretnym modelu?
3. Akumulator. Miałem jakiś czas temu HTC Hero i gdy bateria dogorywała, to za 30 czy 40 PLN kupiłem nową i po kłopocie. W One S, z tego co się orientuję, aku jest wbudowany na stałe i w dodatku nie grzeszy zbyt wielką pojemnością. U mnie telefony są dość intensywnie eksploatowane: Wi-Fi włączone non-stop, bo sporo programów aktualizuje się na bieżąco, trochę gier itd. Czy jest możliwość po pewnym czasie wymiany aku, czy jest to operacja całkowicie nieopłacalna?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2012, 18:09 przez PWK, łącznie zmieniany 1 raz.

#604001  autor: orson_dzi
 28 gru 2012, 18:14
PWK pisze:Jak wypada zastosowany w nim SuperAmoled w porównaniu do wyświetlaczy z HTC One X / V / SV?
Bardzo pozytywnie. Chociaż porównanie z One X, to bardziej kwestia gustu, bo obydwa są z wyższej półki w swojej klasie. Od Ciebie zależy, czy wolisz AMOLED, czy LCD.
PWK pisze:Jak duże są różnice pomiędzy nimi?
Widoczne dopiero w benchamrkach.
PWK pisze:Jak sprawdzić, jaki procesor jest zastosowany w konkretnym modelu?
I to jest bardzo dobre pytanie. Chyba jedyna opcja, to przeczytanie na pudełku lub root. Szukałem ostatnio w One S modelu procesora i po przetrzepaniu standardowych opcji i ustawień nic na ten temat nie było.
Nie pamiętam tylko, czy w ustawieniach była informacja o częstotliwości taktowania, mocniejszy powinien mieć 1500, słabszy 1700mhz. Jak jest tam taka informacja, to po tym poznasz.

A wymiana baterii pewnie jakoś jest możliwa, pytanie tylko, czy jest to do ogarnięcia w domu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)