• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #598147  autor: marcinello4595
 29 lis 2012, 19:37
Witam. Tydzień temu kupiłem Sony Xperie Tipo. Wgrałem sobie (podobno) darmową nawigacje
Sygic GPS Navigation 12.1.3 z mapami na karcie SD. No i powiem krótko, nie jest za darmo. Mapy mam na telefonie, więc niby ok. Trase wyznacza, wszystko niby git, ale nie pobiera mojego położenia, ani sama nawigacja po wyznaczonej trasie nie działa. Po prostu nie nawiguje, same mapy. W ustawieniach (Android 4.0.4) w usługi lokalizacyjne mam włączone Satelity GPS ( pisze że włączenie pozwana na określenie mojej lokalizacji) i nie działa. Dopiero jak włącze opcje Usługa lokalizacyjna Google to wtedy określa moje położenie. Co mam zrobić żeby nawigacja działała za darmo ? Proszę pomóżcie
Ostatnio zmieniony 04 gru 2012, 22:59 przez marcinello4595, łącznie zmieniany 1 raz.

#598150  autor: Karolina79
 29 lis 2012, 20:04
Witam,
Niestety nie pomoge w Twoim problemie, bo w ogole sie na tym nie znam. Mam w sumie do Ciebie, jako posiadacza tego telefonu pytanie odnosnie sluchawek. Czy masz juz jakies i czy jack nie wystaje Ci poza obudowe? Bo ja probowalam wlozyc swoje stare i jack pasuje ale wystaje jakies 0.5mm... Nie wiem o co chodzi.
Z gory dziekuje za Twoja odpowiedz.

Karolina

#598174  autor: marcinello4595
 29 lis 2012, 21:48
Ja słuchawki mam od swojego starego telefonu Samsunga. I tak jak i Tobie słuchawki trochę wystają. Na początku w ogóle ich do końca nie wcisnąłem bo się dość ciężko wkłada a nie chciałem nic uszkodzić :P Ale odnosząc się bezpośrednio do Twojego pytania to wydaje mi się, że tak musi być, telefon jest po prostu tak skonstruowany.

#598182  autor: Karolina79
 29 lis 2012, 22:09
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Zaraz po tym , jak ja od CIebie przeczytałam, zaryzykowalam i... udało się :) Rzeczywiscie, było ciężko, też sie bałam, ze cos popsuję, ale udało sie... dalej wystają, ale juz zdecydowanie mniej. Jeszcze raz welkie dzięki. Mam nadzieję, ze i Ty szybko otrzymasz kontruktywną rade. Serdecznie pozdrawiam.

Karolina