• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #593614  autor: naomi
 06 lis 2012, 23:05
Chciałam prosić was o pomoc,ponieważ nigdy nie miałam do czynienia z Androidem- nie za bardzo się orientuje co i jak..
Mam wyłączony przesył danych, także na razie na czas nauki korzystam z wifi.
Mam Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich i teraz kiedy wchodzę w ustawienia-aplikacje- wszystkie- w tym miejscu mam bardzo dużo jakiś aplikacji androidowych (mają zboku zielonego ludka)
i są tam adresy: com.android.qualcomm.privint
com.android.provider partner albo google one time init

Trochę się tego nazbierało i niestety nie wiem co mogę wyłączyć a czego nie ruszać,aby nie popsuć czegoś w systemie, dlatego bardzo proszę was o pomoc bo niestety sama sobie nie poradzę :(

#593619  autor: gandziolog
 06 lis 2012, 23:25
jaki masz model telefonu ?

raczej nie masz sie czego obawiac, apikacje systemowe nie da sie usunąc, wiec po prostu sprawdz je wszystkie po kolei, tam gdzie bedzie opcja "odinstaluj" aktywna to mozesz te aplikacje usunac o ile jej nie potrzebujesz

przynajmniej u mnie tak jest ;)

#593624  autor: naomi
 06 lis 2012, 23:44
Mam Sony Xperia J.

Niektórych nie mogę odinstalować, mogę je Zatrzymać i wtedy mam ostrzeżenie,że coś tam może przestać działać poprawnie.. tyle się tego namnożyło zwłaszcza tego z zielonym ludkiem

#593688  autor: gandziolog
 07 lis 2012, 10:39
czyli sa to aplikacje systemowe i nieda sie ich usunac, a zatrzymywac ich nie masz po co bo one po chwili i tak sie wlacza, bo sa potrzebne do normalnej pracy systemu

#593693  autor: Sharly
 07 lis 2012, 10:57
Android jest po IOS gigantem w sprawie oprogramowania.

Wiekszosc z Nas ma na swoim tel. aplikacje dot. mobilnej bankowosci.

Polecam Ci sciagnac z google play jakikolwiek antywir. poza Kaspersky'm chocby,ot dla firewall'a. Zdecydowanie teraz latwiej dostac kogos dane przez tel niz komputer stacjonarnym. ew. przywrocic ustawienia fabryczne i zaopatrzyc swoj system w takowa ochrone choc i tak wiekszosc z nich to zwyczajne trzepanie hajsu przez programistow ich firm.

Bez odrobiny hipokryzji - swiat nie potrafilby istniec

#593750  autor: naomi
 07 lis 2012, 15:32
Z mobilnej bankowości nie będę korzystać. A co do antywirusów, czytałam,że ponoć to pic na wodę..

#593817  autor: Wieszunio
 07 lis 2012, 20:05
Bez root nic nie zrobisz zeby uwalić system. Jak maż mozliwość to mozesz dezaktywować usługe/aplikacje.

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?