• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #583407  autor: galtom
 19 wrz 2012, 15:17
Bede kupowal taki telefon (nowy).
Czy ma znaczenie z jakiej dystrybucji/ktorego operatora bedzie pochodzic?
Chodzi mi o to by nie miec lub miec jak najmniej problemow z uaktualnieniami i niechcianym oprogramowaniem , ktore operatorzy zwkle od siebie dodaja w "gratisie".

Bede wdzieczny za rady dotyczace takiego zakupu.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 23:03 przez galtom, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,
Galtom

#583420  autor: get
 19 wrz 2012, 15:35
Ważne, by telefon nie pochodziłby od jakiegokolwiek operatora, tylko z wolnej sprzedaży. Jeżeli nie będziesz miał wyboru (będą telefony tylko od operatora) to nie ma problemu by za pomocą Odina wgrać czysty niebrandowany soft Samsunga 8)

#583421  autor: galtom
 19 wrz 2012, 15:43
Dzięki, to bardzo dobra wiadomość.
W iOS nie miałem tego kłopotu podobnie jak teraz w Lumii.

Pozdrawiam,
Galtom

#586217  autor: creeper
 03 paź 2012, 15:11
Uaktualnienia oprogramowania i tak wychodzą od samsunga, a ten dostaje je od googla, więc czasami na updaty bedzie trzeba sobie poczekać, ja na szczęście mam nexusa i zmieniłem mu brand na googla więc wszystko idzie prosto przez neta do urządzenia bez żadnych pośredników

#587764  autor: galtom
 11 paź 2012, 12:47
A z tych trzech co i dlaczego byście wybrali:

SGSIII - chyba najlepszy technicznie?

One X - nie bardzo wiem co o nim sadzić

Xperia T (ta nowa od Bonda) - bardzo ladna ale pewnie bedzie drozsza od SGS3...czy lepsza?

Pozdrawiam,
Galtom

#587782  autor: wtd
 11 paź 2012, 14:37
galtom pisze:One X - nie bardzo wiem co o nim sadzić
Zewnętrznie mnie dużo bardziej przekonuje od sgs3, ale trochę odpycha to że htc potrafiło w jakiś magiczny sposób spieprzyć sensa do tego stopnia że na 4rdzeniowym procesorze potrafi lagować przy przewijaniu pulpitów...

#587784  autor: galtom
 11 paź 2012, 14:41
Az tak zle?
Tzn. mnie w kwesti designu nie specjalnie podoba sie ani One X a juz SGS3 togole jest szpetny... ale nie bardzo jest co innego wybrac.
Bardzo podoba mi sie Lumia 920 ale obawiam sie, ze system nie do konca bedzie robil to co chce (teraz mam Lumie 710 i wyglad interfejsu mi pasuje sa inne powody w funkcjonalnosci systemu). Poza tym obawiam sie, ze Lumia 920 bedzie o ok. 1000 zl drozsza.

A ta Xperia T... nie wiem co sadzic - brzydka nie jest ale moj ostatni telefon jeszcze brandownay SE to bylo P900 daaaawno temu (2003 albo 2004) i zupelnie mnie nie zachwycil choc wygladal BOSKO :-) (ta dopinan klawiatura i wpasowany w bok rysik - to byl bajer) :-)

Pozdrawiam,
Galtom

#587788  autor: wtd
 11 paź 2012, 15:12
galtom pisze:mam Lumie 710 i wyglad interfejsu mi pasuje sa inne powody w funkcjonalnosci systemu
Poczytaj o zmianach w wp8, może to już poprawili.

O xperii za wiele nie powiem bo nawet jej jeszcze na oczy nie widziałem. Na obrazkach wygląda fajnie, a dwurdzeniowy procesor powinien jeszcze na jakiś czas w zupełności wystarczyć.

#587790  autor: galtom
 11 paź 2012, 15:18
wtd pisze: Poczytaj o zmianach w wp8, może to już poprawili.

O xperii za wiele nie powiem bo nawet jej jeszcze na oczy nie widziałem. Na obrazkach wygląda fajnie, a dwurdzeniowy procesor powinien jeszcze na jakiś czas w zupełności wystarczyć.
Poczytalem.. nie zmienili. Zalezy mi na obsludze protokolow VPN - a WP8 ma byc Secure SSL czym poki co nie da sie zmienic IP. Druga sprawa to Market Enabler. W Androidzie zmiana regionu sklepu - zeby np. Netflixa sciagnac - to nie klopot. W WP w zasadzie ciezko powiedziec bo robi sie to przez Zune.. jak bedzie z WP8 to juz wogople nie wiadomo - ale pewnie trudniej/gorzej.

A co do procesora to jesli sam system chodzi OK to mnie i 1 rdzen wystarczy - www, poczta i troche TV na telefonie (+ RSS'y) wiec nic co super mocy wymaga.
Obecnie 710 do tego zupelnie starcza - system chodzi bardzo fajnie.

[ Dodano: 2012-10-11, 18:19 ]
Oooo.. jeszcze LG Nexus bedze za chwile w sklepach - za duzo tego :-(
Zwariowac mozna :-)

Pozdrawiam,
Galtom