• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #587028  autor: NokiaUser
 07 paź 2012, 15:33
Przeczytałem, że Android nie obsługuje sieci ad-hoc, dlatego trzeba zmienić "ustawienia IP" z "DHCP" na "Statyczny" i wszystko ręcznie wpisywać. Nie dziwi mnie więc, że mój tablet nie chce się z taką siecią ad-hoc połączyć, tylko jest problem z tą konfiguracją sieci ad-hoc. Mianowicie próbowałem kilku konfiguracji i żadna nie działa. I tu nasuwa się moje pytanie: co tam wpisać? Mam do wpisania adres IP, bramę, długość przedrostka sieci, DNS 1 i DNS 2. Robię z telefonu punkt dostępowy używając programu JoikuSpot i w ustawieniach mam coś takiego jak Gateway IP o wartości 192.168.2.1, to chyba ma jakieś znaczenie.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 07:02 przez NokiaUser, łącznie zmieniany 3 razy.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#587120  autor: Kaczy
 07 paź 2012, 21:48
Jak używałem JoikuSpot to urządzenie, które miało połączyć się z siecią nie było przeze mnie konfigurowane. Wybierałem po prostu SSID, wpisywałem hasło i łączyło się wszystko automatycznie.

...::: Made for loneliness :::...

#587143  autor: NokiaUser
 08 paź 2012, 06:57
To urządzenie było z Androidem 4.0? Ja mam tak, że gdy udostępniam połączenie, tablet widzi tę sieć, tylko jest przy niej gwiazdka w nawiasie. Jak próbuję się z nią połączyć, nic się nie dzieje. Przeczytałem, że w Androidzie trzeba skonfigurować sieć ad-hoc i właśnie nie wiem jak.

#587189  autor: ezaq
 08 paź 2012, 12:43
Mój tablet z androidem 4.0.3 łączy się bez problemu z siecią ad-hoc utworzoną przy pomocy JoikuSpot.

#587237  autor: NokiaUser
 08 paź 2012, 17:05
Ja mam w tablecie Androida 4.0.4, ale to chyba bez znaczenia. U mnie jest tak, że gdy kliknę na sieć, zapisuje się, potem jak biorę "Połącz" to nic się nie dzieje, telefon też nie pokazuje aby ktoś nowy "wbił" do sieci. Przed nazwą tej sieci jest gwiazdka w nawiasie, co to oznacza? Dodam, że nawet gdy robię sieć ad-hoc w Windowsie 7 to tablet też się z nią nie łączy.