• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #586611  autor: pigini123
 05 paź 2012, 09:28
Mam problem ze swoim sgs. Podczas gdy mam wlaczone wifi pieniadze z karty znikaja. Mam aplikacje apndroid i mam wylaczone uslugi edge 3g a mimo to pieniadze znikaja .Co powinienem zrovic? Czy restart do ustawien fabrycznych moze rozwiazac ten problem? Mam wylaczona usluge sychronizacji.

[ Dodano: 2012-10-05, 09:37 ]
Dodam tez ze roamong danych oraz siec danch takze wylaczone.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 23:02 przez pigini123, łącznie zmieniany 1 raz.

#586626  autor: jarekb11
 05 paź 2012, 10:50
Witaj mam podobny "problem" też mi sie telrfon ciągle łączy z internetem mimo tego że mam wyłączoną synchronizacje.
nie wiem może tak ma być?? gdzieś czytałem że niektóre aplikacje same łączą sie z internetem ,nawet gdy mamy w telefonie wyłączony internet.
Nie wiem czy to prawda .jedynym pewnym wyjściem jest by operator ci zablokował połączenia internetowe.

#586630  autor: zygikuleczka
 05 paź 2012, 11:12
jarekb11 pisze:jedynym pewnym wyjściem jest by operator ci zablokował połączenia internetowe.
W ogóle po co telefon w takiej sytuacji? Wyrzucić w cholerę i przynajmniej nikt głowy nie będzie zawracał.
pigini123, W każdej aplikacji musiałbyś posprawdzać ustawienia, więc to jest trochę grzebania. Wygodniejszym(sprytniejszym) rozwiązaniem jest zakup pakietu internetowego z lejkiem(po wykorzystaniu limitu internet zwalnia ale nie dopłaca się nic). Zorientuj się jak to wygląda u Twojego Operatora.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#586635  autor: bp121
 05 paź 2012, 11:27
Dokladnie - po co kupowac smartfona, skoro nie korzysta się z internetu?
Jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, na telefon który sluzy do pochwalenia się jedynie.

Wystarczy zakup malego pakietu neta non stop i koniec problemów.

#586643  autor: jarekb11
 05 paź 2012, 12:38
zygikuleczka pisze: W ogóle po co telefon w takiej sytuacji? Wyrzucić w cholerę i przynajmniej nikt głowy nie będzie zawracał.
Jak to po co???
Telefon jak sama nazwa wskazuje służy do telefonowania ewentualnie do smsowania czy wysyłania mmsów. Nie mówie że internet w telefonie jest zbędny że używanie tego wynalazku jest błędem ,ale dla niektórych ludzi internet w telefonie to tylko gadżet ,może i przydatny gadżet ale nie niezbędny.A są i tacy którym jest on w ogóle nie przydatny.

A co do tego po co komu smartfon to wydaje mi sie że jest to prywatna srawa i nie wam oceniać komu go "wolno" kupić a komu nie.

ps 2 taka jest moda że "karciarze" kupują smartfony i blokują połączenia internetowe i nie nam to oceniać po co i dla czego.Ja mam pakiet z lejkiem w abo i mnie to wali czy pobiera ,pisze jedynie że mi sie aplikacje same łączą z netem.

#586645  autor: PalonyLolek
 05 paź 2012, 12:45
jarekb11 pisze:A co do tego po co komu smartfon to wydaje mi sie że jest to prywatna srawa i nie wam oceniać komu go "wolno" kupić a komu nie.
Fakt nie wolno oceniać komu go wolno kupić, ale myślę, że idiotyzm w społeczeństwie należy piętnować, domyślam się, że takie osoby kupując samochód od ziemi odpychają się nogami, po co włączać silnik?

Proponowałbym po prostu przywrócić ustawienia fabryczne i sprawdzić, czy wtedy sprawa się powtarza, jeśli tak to fałszywe APN'y podać w profilu internetowym.

odp

#586718  autor: pigini123
 05 paź 2012, 19:42
Korzystam z internetu non stop ale za pomocą wifi np. na uczelni, w domu . Co mi z tego jak doładuję tel. za 50 zł jak za 5 min mi zeżre całą kasę , nawet nie zdążę wykonać połączenia ... Dzięki za pomoc

[ Dodano: 2012-10-05, 20:43 ]
Dodam że jestem w sieci Heyah ( Era)
 #586762  autor: sosen
 05 paź 2012, 23:34
pigini123 pisze:Mam problem ze swoim sgs. Podczas gdy mam wlaczone wifi pieniadze z karty znikaja. Mam aplikacje apndroid i mam wylaczone uslugi edge 3g a mimo to pieniadze znikaja .Co powinienem zrovic? Czy restart do ustawien fabrycznych moze rozwiazac ten problem? Mam wylaczona usluge sychronizacji.

[ Dodano: 2012-10-05, 09:37 ]
Dodam tez ze roamong danych oraz siec danch takze wylaczone.
Akurat w przypadku telefonów z androidem to nie problemów. W ustawieniach sieci w telefonie wyłączasz transmisję danych i po problemie. A przez wi-fi nadal możesz korzystać.

#587114  autor: Kaczy
 07 paź 2012, 21:34
Zainstaluj sobie APN switch. Nigdy mi mnie zawiódł. Jak zablokuję APN to telefon nie łączy się przez sieć komórkową z Internetem.

...::: Made for loneliness :::...