• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #572343  autor: Vieslav
 04 sie 2012, 10:11
Przykrym zbiegiem okoliczności mój ace został umoczony (nawet nie zalany, lecz lekko zamoczony). Nie działał dotyk, więc rozkręciliśmy go i po wysuszeniu niby było dobrze. Teraz nie działa wyświetlacz (podświetla się lecz jest czarny), widać już wyraźnie ślady korozji na płycie oraz nie działają boczne przyciski. Telefon działa - włącza się i słychać dźwięki. Chcę się go pozbyć jednak muszę najpierw zrobić wipe. W jaki sposób wykonać coś takiego nie mając wyświetlacza? :P

#572750  autor: fortel
 05 sie 2012, 18:48
Nie żadne WIPE,TYLKO ODDAJ GO W DOBRE , PROFESJONALNE RĘCE które wykąpią płytę w wanience ultradźwiękowej.Pozbędzie się korozji i telefon będzie jak z fabryki.Gwarancję i tak szlak trafił ale po oczyszczeniu powinno być ok' .

#572917  autor: Wieszunio
 06 sie 2012, 13:09
Ściągnij czysty soft w paczce do tego odin kabel i 15min czasu wgraj nowy system będziesz miał do sprzedania czysty telefon jak przed pierwszym uruchomieniem.

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#572987  autor: Vieslav
 06 sie 2012, 16:00
fortel, nie mam zamiaru już go naprawiać. Tak naprawiliśmy, że podziałał tydzień. Teraz w sumie nie wiem co i kto z nim robił, być może nie został tylko zalany; tasiemka od bocznych przycisków jest urwana. Nie wiem co jeszcze zostało uszkodzone, bądź co jeszcze wyjdzie na wierzch. Najpierw nie działał dotyk, teraz nie działa wyświetlacz. Nie zapłacę za naprawę więcej niż 100zł, więc już wiadomo, że jest to nierealne jeśli coś jeszcze będzie do wymiany. A zalany telefon to już bomba zegarowa. Korci mnie, żeby oddać chociaż do ekspertyzy. Póki co kupiłem póki co E52.
Wieszunio, próbowałem. Włączam telefon, leci sobie melodyjka, czekam kilka minut, podłączam pod usb. W Odinie nic się nie dzieje (wszak trzeba wejść w bootloader/download(?)), Kies telefon widzi.

#573046  autor: Wieszunio
 06 sie 2012, 19:22
Vieslav, do download wchodzisz kombinacją vol down+home+power jak dobrze pamiętam nic nie trzeba ustawiać ani przechodzić przechodzić przez żadne zakładki z off robisz tą kombinacje i samo wchodzi wtedy odin powinien wszystko ładnie wykrywać

#573072  autor: Vieslav
 06 sie 2012, 20:29
Wieszunio, problem jest taki, że nie działają mi boczne klawisze vol up/vol down.

#573076  autor: Wieszunio
 06 sie 2012, 20:38
Sorry nie doczytałem, przeczytałem tylko końcówkę do mnie skierowaną :P mi nic nie przychodzi do głowy teraz. W bootmenu też się poruszasz za pomocą vol up/down, wymiana taśmy w takim razie i dopiero wipe.

#574972  autor: Vieslav
 14 sie 2012, 18:22
Mam inny pomysł. Mam nadzieję, że czterema rękami uda się zrobić wipe na ślepo :-) . Potrzebuję tylko wiedzieć ile razy i co mam nacisnąć będąc już w loaderze. Znalazłem coś z ZTE Blade (dwa razy w dół, siedem razy w dół), ale to nie działa (wcisnę dwa razy w dół i zatwierdzę to się restartuje, a powinienem jeszcze wcisnąć siedem razy w dół).
BTW udało mi się wejść w loadera lecz niestety odin nie widzi telefonu, windowsy nie potrafią dobrać mu sterowników (nieznane urządzenie), co ciekawe, Kies działa.
Dla ciekawych - za naprawę zawołali "orientacyjnie ponad 200zł".

#574975  autor: get
 14 sie 2012, 18:39
Elektronika ma to do siebie, że jak została zalana i dobrze nie wyczyszczona to zmiana choćby nie wiadomo na jak zajebisty soft nic nie pomoże. Jak włączałeś go tylko po wysuszeniu, a nie przemyciu chociażby wodą destylowaną i wszystko dokładnie powycierać to nie ma co już męczyć się z tym.

#575076  autor: Vieslav
 15 sie 2012, 09:11
Przeczytaj cały temat, bo chyba nie wiesz do końca o co chodzi.