• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #570261  autor: odivix
 26 lip 2012, 11:47
Witam, mam zamiar kupić xperie mini pro i mam do was kilka pytań.

1. Czy po zakupieniu tego telefonu będę musiał wykonać formatowanie baterii czy coś podobnego ?( Jedni mówią, że trzeba 3 razy rozładować i naładować, a inni, że w przypadku tego telefonu nie powinno się tak robić wcale.)

2. Czy wszystkie xperie mini pro mają wbudowaną pamięć ram 512 mb ? (Spotkałem się z wypowiedziami, że są takie, które mają więcej i takie które mają mniej)

3. W recenzjach mówią, że procesor w nowej xperii mini pro to Scorpion, na aukcjach spotkałem się z Qualcomm, Adreno 205 GPU, ale nigdzie nie widziałem nazwy Scorpion.

4. Czy przy graniu, jest taka możliwość, abym mógł zmienić sterowanie z dotykowego na klawiaturę ?

Sory za moje niepojęcie, ale wole się dobrze wszystkiego upewnić, zanim go kupie :mrgreen:

P.S Trochę nagmatwalem, ale mam nadzieje, że w miare mnie zrozumiecie.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 13:37 przez odivix, łącznie zmieniany 1 raz.

#570302  autor: orson_dzi
 26 lip 2012, 13:40
odivix pisze:mówią, że trzeba 3 razy rozładować i naładować
Zdecydowanie. Ale działa to tylko w połączeniu z rytualnym zarżnięciem baranka i odprawieniem odpowiedniego rytuału. Także prawdziwość tego oceń sam.
odivix pisze: są takie, które mają więcej i takie które mają mniej
Równie wiarygodne, co "formatowanie" baterii. RAM-u jest tyle samo, a to ile masz go wolnego, zależy od stopnia zaśmiecenia telefonu.
odivix pisze: procesor w nowej xperii mini pro to Scorpion, na aukcjach spotkałem się z Qualcomm, Adreno 205 GPU,
GPU, to GPU. Procesor jest Qualcomma, a Scorpion, to bodajże nazwa chipsetu.
odivix pisze:zmienić sterowanie z dotykowego na klawiaturę ?
Raczej nie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)