• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #528249  autor: xpabloxx1
 14 sty 2012, 11:34
Witam!
Mam pewien problem, otóż mam samsunga galaxy s II i nie mogę wysyłać muzyki przez bluetooth ponieważ nie wyszukuje mi żadnych osób a gdy przesyłam zdjęcia to nie ma problemów! Gdy wchodzę w 'ustawienia bluetooth' i biorę opcję szukaj osób to znajduje je jednak gdy włączam piosenkę i biorę opcję wyślij przez bluetooth to już nie wyszukuje tych osób! Chyba zwariuję!
Wie może ktoś o co chodzi z tym?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 11:52 przez xpabloxx1, łącznie zmieniany 1 raz.

#528256  autor: wtd
 14 sty 2012, 12:17
Próbowałeś z różnymi piosenkami i różnymi telefonami? U mnie wszystko działa (andorid 2.3.5 z orange). Możesz spróbować ew. przywrócić go do ustawień fabrycznych (czyści WSZYSTKO z telefonu, więc zrób backup).

#528288  autor: xpabloxx1
 14 sty 2012, 14:30
tak próbowałem z różnymi fonami. Tak jak mówię w ustawieniach bluetooth wyszukuje a gdy przesyłam muzykę nie pokazuje tych osób mimo, że sparowałem te urządzenia w ustawieniach.
Czyści wszystko czyli co by mi usunęło muzę i filmiki itp? Tego nie chcę.
Fon jest dość nowy, kupiłem nie cały miesiąc temu, może jakaś opcja w ustawieniach to blokuje? Zresztą nie wiem...

#528293  autor: wtd
 14 sty 2012, 14:45
xpabloxx1 pisze:Czyści wszystko czyli co by mi usunęło muzę i filmiki itp? Tego nie chcę.
Dokładnie tak. Zrzuć je sobie na komputer i tyle, co za problem? Lepszego rozwiązania nie ma. Chyba że nie masz najnowszego softu, wtedy podłącz go do kiesa i każ zaktualizować system, przy tej operacji dane nie są kasowane a też może pomóc.

#528376  autor: xpabloxx1
 14 sty 2012, 20:00
w takim razie gdzie mam to zrobić bo nawet nie wiem

#528401  autor: wtd
 14 sty 2012, 21:41
Ściągasz ze strony samsunga program KIES, instalujesz, odpalasz i podłączasz telefon do komputera. Programowi chwilę zajmie podłączenie telefonu, potem powinien wyskoczyć komunikat że masz starą wersję i czy chcesz zaktualizować, klikasz tak i idzie (może chwilę zająć, zależy m.in od prędkości twojego łącza). Ew. jeżeli masz aktualną wersję systemu to gdzieś na głównym ekranie aplikacji powinno być napisane że posiadasz aktualną wersję oprogramowania.

#528486  autor: xpabloxx1
 15 sty 2012, 11:09
pisze , że jest to najnowsze wersja oprogramowanie układowego. Więc co teraz mam zrobić?

#528533  autor: wtd
 15 sty 2012, 14:02
Ustawienia >> prywatność >> ustawienia fabryczne
jeśli wierzyć temu co tam jest napisane to jeżeli nie zaznaczysz opcji "formatuj pamięć usb" to nie powinien wyczyścić tego co masz na tej "dużej" pamięci, wyczyści tylko część systemową (te ~2GB gdzie są wszystkie aplikacje i ustawienia zapisane), ale na wszelki wypadek zrób sobie jakąś kopię jak masz tam ważne rzeczy. No i będziesz musiał od nowa ściągać wszystkie aplikacje. Jak to nie pomoże to nie mam pomysłu.

#528790  autor: xpabloxx1
 16 sty 2012, 21:32
nie działa :(
nie czaje tego normalnie, jak może tak być, że przy wysyłaniu zdjęć pokazuje urządzenia a przy muzyce już nie!

#528816  autor: Niezgodna7
 16 sty 2012, 22:22
Ty b.dużo tych plików muzycznych chcesz wysyłać? Jak nieliczne to weź zmień końcówkę pliku, by samsung jej nie rozpoznawał i wtedy zobacz czy wyśle..?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#528972  autor: xpabloxx1
 17 sty 2012, 19:27
no nie tylko 1 próbuję i nawet nie da rady. Mam na kompie zmienić końcówkę i wrzucić na komę tak? to na jaką to zmienić?

#529023  autor: Niezgodna7
 17 sty 2012, 23:13
Nie na PC, a w samsungu zmień - usuń aby pozostała sama nazwa. Np. Jenifer.mp4 na Jenifer (bez kropki)

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis