Witam
Jestem nowo-upieczonym posiadaczem SE ARC. Jest to mój pierwszy telefon z systemem i właściwie pierwszy smartphone jeśli nie liczyć LG Arena który szybko zmienił właściciela.
Dotychczas używałem Nokii E71 ale postanowiłem ją zmienić bo kiepsko radziła sobie z obsługą internetu i chciałem też telefon na który mogę wgrać swoje zdjęcia i pokazać je moim znajomym.
Ogólnie telefon podoba mi się ale nie mogę rozwiązać kilku problemów - domyślam się, że można pobrać dodatkowe aplikacje które rozwiążą niektóre z nich ale nie mam pojęcia jakie a nawet jak ich szukac bo to mój pierwszy telefon z systemem - wgrywanie na małpę róznych mniej lub bardziej potrzebnych aplikacji też nie jest idealnym rozwiązaniem.
Mam następujące problemy:
1. Nie wiem jak można ustawić synchronizację z siecią i zarządzać poborem danych. Udaje mi się włączyć synchronizację lub wyłączyć ale nic poza tym - szukałem w ustawieniach ale wygląda na to że moja Nokia miała więcej funkcji?? mogłem ustawić np. wymianę danych i co za tym idzie synchronizowanie poczty tylko przez 15 minut w samo południe i oszczędzałem baterię i niepotrzebny pobór danych też był ograniczony.
2. Podobnie nie mogę zmusić go do tego aby zawsze prosił mnie o akceptację wskazanego transferu danych (w tym wypadku wap data).
3. Konfiguracja dodatkowej poczty. Ustawiłem już konto gmail i przyzwyczajam się do jego obsługi wrrr... ale chciałbym jeszcze skonfigurować dodatkowe skrzynki pocztowe - klikam na ikonkę poczty elektroniczne i wyświetla mi się informacja że mogę skonfigurować pocztę w ramach większej ilości kont.... wpisuję adres i hasło skrzynki z yahoo i dostaję info, że adres lub hasło jest niepoprawne

nie może się połączyć czy muszę ponownie podać gmaila?? dziwne to.
4. Na pierwszej zakładce? mam cztery ikonki: połączenie z bluetooth, wi-fi, łaczenie i wyłączenie sygnałow dźwiękowych i przygaszenie telefonu. Mam problem właśnie z przygaszeniem telefonu - zawsze po ponownym uruchomieniu podświetlenie ustawia się domyślnie na maxa i muszę go przygaszać w ustawieniach ekranu.
5. Automatyczne pobieranie i uaktualnianie aplikacji - udało mi się to wczoraj zamknąć ale chciałbym mieś nad tym lepszą kontrolę bo kilka megabajtów mi niepotrzebnie uciekło. W domu mam Pc companion i wi-fi i wolałbym uniknąć niepotrzebnych niespodzianek.
Trochę się boję zamykać niektóre aplikacje bo nie wiem co z tego wyniknie i android market co nieco zamieszał.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.