Mam wspomniany model dwa dni to może odpowiem na kilka pytań bo opinii o tej słuchawce jak na razie mało.
1:Tak, telefon ma diodę w głośniczku do rozmów. Na zielono mruga przy nieodczytanym smsie a przy rozładowanej baterii na czerwono. Można też zciągnąć np Handcent sms i ustawić przypomnienie dźwiękowe.
2:Najkrótszy czas autoblokady to 15 sekund poprzez wygaszenie ekranu.
3: Nie mam porównania do wymienionych sprzętów więc nie będę gdybał. Jest czytelnie.
4: W wymienionej wcześniej aplikacji była możliwość jej zmiany, nawet koloru dla odebranego tekstu i wysłanego.
5: Można sobie ustawiać widżety tego typu, ja wybrałem taki ciekawy który pamięta kontakty których najczęściej używasz (ich ilość też można edytować). Można też po prostu na jednym z ekranów(jest ich 7) ustawić sobie kilka ulubionych kontaktów.
6: Z książki czy połączeń można zawsze szybko wyjść przyciskiem "home".
7: Pracuję w miejscu gdzie jest 98dB-telefonu nie słychać

Wibra jest dosyć mocna. A jakość wykończenia jak dla mnie na wysokim poziomie. Szpara między przednim a tylnym panelem właściwie nie istnieje, jakby były sklejone.
8: Zablokowany telefon gdy dzwoni odbiera się w podobny sposób jak się odblokowuje- przesuwając palcem w dół taką belkę. Przesuwając w górę się odrzuca połączenie.
N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...