• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #480707  autor: miechurzanka
 08 cze 2011, 19:40
WITAM

Od jakiegos czasu jestem posiadaczem WILDFIRE i probowalem szukalem pomocy w kwestii raportowania SMS'ow. Usatysfakcjonowany jestem z pobrania z AndroidMarket aplikacji HandcentSms gdyz spelnia warunek, o ktorym wspomnialem. Ale nie jest tak dobrze. Wyniknal problem z adresatami. Na ekranie gotowym do pisania tekstu jest tez mozliwosc "Do:". Naciskam na znak "+" i pojawia mi ksiazka adresowa. Zaznaczam wybrany adres i nie wiem co dalej. Nie udalo sie na macajewa. Moze mam cos jeszcze do ustawienia. Prosze Szanowne Kolezenstwo o wskazowki, jako ze jeszcze nie udalo mi sie zainicjowac korespondencji SMS'owej. Odpwiedziec na SMS'a bez problemu.

pozdrawiam

miechurzanka

[ Dodano: 2011-06-12, 11:23 ]
Witam.

Czyzby przedstawiony powyzej problem przerastal mozliwosci uzytkownikow tego FORUM. Kwestia nadal nie rozwiazana. Prosze o pomoc znawcow tematu.

pozdrawiam

miechurzanka

pret a partir

#481902  autor: Asru
 13 cze 2011, 23:54
W moim przypadku (milestone) wystarczy kliknąć przycisk cofnij na obudowie, przechodzi wtedy do edytora z wpisanym już nr.
Wildfire z tego co widzę również ma taki przycisk, więc nie powinno być problemu.

Inną możliwością jest przycisk menu i wybór opcji "end select"

Pozdrawiam.

#481914  autor: miechurzanka
 14 cze 2011, 05:47
Witam.

Bardzo dziekuje za odpowiedz. Niestety, ale te dzialania nie przynosza oczekiwanego efektu.
wystarczy kliknąć przycisk cofnij na obudowie, przechodzi wtedy do edytora
Niestety, przechodzi do edytora, lecz bez wpisanego nr'u.
wybór opcji "end select
Tak. Jest i nazywa sie "zakoncz wybieranie" i takze nie dziala. Odinstalowalem i ponownie zainstalowalem aplikacje. I tez bez efektu. Nie dziala.

pozdrawiam

miechurzanka

pret a partir

#481916  autor: thonka
 14 cze 2011, 06:57
no to cos musisz robic nie tak, bo ja rowniez przy ekranie wyboru wybierajac wstecz mam wpisane numery na gornej belce.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#482114  autor: miechurzanka
 15 cze 2011, 06:01
Witam.
no to cos musisz robic nie tak, bo ja rowniez przy ekranie wyboru wybierajac wstecz mam wpisane numery na gornej belce.
Naprawde zastanawiam sie co moge zle robic. To wszystko wydaje sie takie proste. Ale nie wykluczam Twojego przpuszczenia.
Po krotce opisze.
Odblokowuje fona / klikam na ikone Handcent / otwiera sie okno i na gornej belce klikam w lewa ikone edytora / otwiera sie okno edytowania i w wierszu Do klikam w znak + / otwiera sie spis kontaktow / zaznaczam v okreslony kontakt / i ....
Dalej to juz temat znasz. Wymienione wczesniej mozliwosci nie dzialaja.

pozdrawiam

miechurzanka

pret a partir

#482121  autor: Asru
 15 cze 2011, 07:42
No więc niestety nie jestem w stanie pomóc, z takim problemem się jeszcze nie spotkałem.
Może wina wersji andka?

W międzyczasie polecę progsa "GO sms pro", może spełni wymagania i uda się go zmusić do działania.

#482124  autor: thonka
 15 cze 2011, 08:02
miechurzanka pisze:Odblokowuje fona / klikam na ikone Handcent / otwiera sie okno i na gornej belce klikam w lewa ikone edytora / otwiera sie okno edytowania i w wierszu Do klikam w znak + / otwiera sie spis kontaktow / zaznaczam v okreslony kontakt / i
i dokladnie po kliknieciu wstecz zostaje numer wpisany.

jaka wersja handcent?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#482240  autor: miechurzanka
 15 cze 2011, 19:51
Witam.
dokladnie po kliknieciu wstecz zostaje numer wpisany.

A wlasnie tak nie jest. Sytuacja ma sie tak jak ja od poczatku przedstawiam.
A co do wersji to Handcent Sms 3.8.7

pozdrawiam

miechurzanka

pret a partir

#482351  autor: thonka
 16 cze 2011, 03:56
sprawdz czy nie masz aktualizacji.
ja mam 3.9.2

#482353  autor: miechurzanka
 16 cze 2011, 06:08
Witam.
sprawdz czy nie masz aktualizacji.
Victoria ! Pragne Tobie thonka podziekowac za wydatna pomoc. Wszystko jest w najlepszym porzadku. Dziala dokladnie tak jak opisywales. Jeszcze raz wielkie dzieki.

pozdrawiam

miechurzanka

pret a partir