• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #464421  autor: ravy
 10 mar 2011, 16:48
Witam,

Zastanawiam się nad zakupem tego telefonu i interesuje mnie czy system operacyjny jest w nim brandowany, jeżeli telefon pochodzi z salonu Orange. Wolałbym nie mieć problemów z update'owaniem systemu operacyjnego później...

Jeżeli trafiłem w niewłaściwy dział, proszę o przeniesienie ;)

Dzięki za pomoc!
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 21:30 przez ravy, łącznie zmieniany 1 raz.

#464424  autor: wtd
 10 mar 2011, 16:56
Oczywiście że jest.

#466566  autor: Wolfp
 22 mar 2011, 17:06
owszem jest i jako posiadacz tego modelu właśnie w orange napiszę Ci na czym to dokładnie polega.

oczywiście animacje startowe są zmienione, mamy również do dyspozycji przy uruchamianiu się telefonu 2 nakładki systemowe do wyboru: TouchWizz 3.0 od Samsunga oraz jakieś badziejstwo Orange, które ma wszystkie ikony i funkcje przegrzebane. osobiście włączyłem to drugie tylko z ciekawości raz i to było tyle. chodzi wolno i generalnie zajmuje tylko miejsce w pamięci telefonu.
mamy również nawigację od orange- 2 miechy bodajże za friko, później płatne, jeśli chcemy z tego dalej korzystać.
aaaa i jeszcze logo orange na tylnej klapce, całkowicie nowy design pudełka i instrukcji ( swoją drogą oryginalne o niebo lepsze, bo `pomarańczowe` wieje tandetą)

dużo mówi się, że brandowane systemy spowalniają telefon. nie miałem okazji bawić się niezbrandowanym Galaxy S, więc nie mam punktu odniesienia. ja ze swojego jestem zadowolony, mimo że system na stockowy. do codziennego użytku typu dzwonienie, smsy, wifi, gry, mjuzik wszystko chodzi szybko i bez problemu, nie ma irytujących przestojów zmuszających do zmiany systemu.