• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #457896  autor: sardynka
 05 lut 2011, 01:06
Witam,
mam szansę zmienić telefon z c901 na x10 mini pro.
Zaniepokoiły mnie wady wymieniane w telepolisowym teście x10 mini pro, ale został on napisany jakiś czas temu.
Widziałam nowy artykuł o patchu, ale z tego co zrozumiałam to z istotnych rzeczy dodaje tylko zooma palcowego. A co z np. motywami? Czy wciąż można mieć tylko jeden niebieski?
Oraz inne wady wymienione w art:
- konsekwencje jakie niesie niższa niż zwykle rozdzielczość ekranu
- mocne uproszczenie wielu funkcji telefonu
- stara wersja systemu operacyjnego (1.6) [rozumiem, że obecnie jest wersja 2.1?]
- dość krótki czas pracy na baterii

Proszę o pomoc, bo nie wiem czy warto się przesiadać z c901:)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 19:55 przez sardynka, łącznie zmieniany 2 razy.

#457907  autor: orson_dzi
 05 lut 2011, 01:47
Jeśli przeglądanie internetu, obok dzwonienia i pisania, jest tym, co najczęściej robisz na telefonie, to można by to rozważyć. Chociaż wygodna przeglądania internetu przy dotyku na tej "potężnej" powierzchni jest dyskusyjna.

Tak, telefon ma mały ekran i przez to jest mocno uproszczony. Z C901 wygrywa tylko tym Androidem i internetem. C901 ma lepszy aparat, dźwięk oraz baterię i to dość wyraźnie. I wygląda jak telefon, nie jak pudełko zapałek.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#457988  autor: bob
 05 lut 2011, 15:49
sardynka pisze:
- konsekwencje jakie niesie niższa niż zwykle rozdzielczość ekranu
czyli stosunkowo mala liczba aplikacji, maly ekran jest niewygodny do obslugi palcem.
+1 widget na ekran / po zmianie launchera i tak wiecej niz 4 sie nie zmieszcza z racji rozmiarów ekranu /
sardynka pisze:- mocne uproszczenie wielu funkcji telefonu
cóż, główny szkopuł tego fona to maleńki ekran. Jakby tam było przynamniej dotykowe 2,8" (nawet kosztem guzików fizycznych czy czegostam) to juz byloby o niebo lepiej. IMO sensowny ekran do dotykowca to minimum 2,8-3", mniejsze to bezsens.
sardynka pisze:- dość krótki czas pracy na baterii
no bateria nie powala w x10 mini - 2 dni to max (mnie to nie przeszkadza bo laduje codziennie fona)
Do tego x10 mini pro ma wg mnie za mala, niewygodna fizyczna klawe.
Jesli szukasz taniego androida, to ja bym polecał cos pokroju zte blade, ew. tnąc koszty lg swift. X10 mini pro ma po 1 zawyzona cene, po 2 nie jest to fon zbyt ergonomiczny i wygodny.
Chyba, ze telefon masz tylko zeby miec (tzn ogolnie korzystasz niewiele z fona, wiekszosc czasu lezy i go nikt nie rusza) i podoba ci sie wyglad x10 mini pro to mozna to rozważyć - ale ja nie polecam.
Twój obecny fon poza brakiem systemu w kazdym aspekcie przewyzsza x10 mini.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire