• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #454970  autor: Viniar
 23 sty 2011, 13:39
Witam
Jeżeli nie uda mi się sprzedac omni będę zmuszony do kupienie ZTE blade w play. I teraz mam kilka pytań:
1.Czy na androida jest coś takiego jak cydia na ip? Głównie zależy mi na tym żeby gry były za darmo bo nie mam karty płatniczej i nie mam jak ich kupić.
2.Dotyk chodzi dużo gorzej od iphona?
3.czy coś takiego ZTE Blade bug często występuje i czy da się to jakoś naprawić?
4.Czy ten telefon ma jakąś przyszłość? czy może za 4 miesiące będzie kosztował 300zł nowy i nikt nie będzie chciał go kupić.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 20:34 przez Viniar, łącznie zmieniany 1 raz.

#455290  autor: vinc
 24 sty 2011, 20:43
Viniar pisze:1.Czy na androida jest coś takiego jak cydia na ip? Głównie zależy mi na tym żeby gry były za darmo bo nie mam karty płatniczej i nie mam jak ich kupić.
Nie ma czegoś takiego na Androida.
Viniar pisze:2.Dotyk chodzi dużo gorzej od iphona?
Zależy co masz na myśli pisząc "dużo gorzej" ;) Różnica jest odczuwalna, ale nie ma przepaści.
Viniar pisze:4.Czy ten telefon ma jakąś przyszłość? czy może za 4 miesiące będzie kosztował 300zł nowy i nikt nie będzie chciał go kupić

Jak teraz kosztuje nowy 600zł, a mając na uwadze, że telefon jest tani u opów - nie spodziewaj się długiego "trzymania ceny" ;)

Obrazek

#455338  autor: bob
 25 sty 2011, 00:31
Viniar pisze:1.Czy na androida jest coś takiego jak cydia na ip? Głównie zależy mi na tym żeby gry były za darmo bo nie mam karty płatniczej i nie mam jak ich kupić.
na androidzie jest masa darmowych gier, ja osobiscie nie narzekam. A czasami platne sa w promocjach, ze przez weekend np. masz za free.
Viniar pisze:2.Dotyk chodzi dużo gorzej od iphona?
wg mnie chodzi bdb, porównywalnie z tanimi sansumgami. Od ajfona odstaje lekko, ale tragedii nie ma. Zreszta co tu porownywac fona za 1/3 ceny ajfona pod wzgledem wykonania czy dotyku? :P
Viniar pisze:3.czy coś takiego ZTE Blade bug często występuje i czy da się to jakoś naprawić?
takie cuda wystepuja nawet na highendowych modelach, jest to wada czysto benchmarkowa bo w normalnym uzytku nie przecinamy ze soba wiele razy osi multitoucha - nie na tyle, zeby bug zachodzil. Chyba, ze ktos jest akrobata.
Viniar pisze:4.Czy ten telefon ma jakąś przyszłość? czy może za 4 miesiące będzie kosztował 300zł nowy i nikt nie będzie chciał go kupić.
popyt na tanie androidy będzie, a narazie fon trzyma cene z racji słabej promocji. Bezlockowy z playa bedzie mial wziecie caly czas na allegro, bo orange swojego OSF'a pewnie zasyfi lockiem i brandem.
Ale nie licz na to, ze za rok go sprzedasz w dzisiejszej cenie 600 zł. Fony są jak auta - zuzycie moralne następuje szybko dosc. Tak wiec i utrata wartosci. Za rok-dwa dzisiejsze highendy będą pewnie bardziej przystępne i staną się mid-low endami w niektórych wypadkach pewnie - taki urok telefonów komórkowych.
(nie tak dawno jeszcze n95 8gb była jednym z top modeli, dzisiaj juz malo kto o niej pamieta :P)

[ Dodano: 2011-01-25, 00:32 ]
w razie pytan zapraszam, jak bede mogl to postaram sie odpowiedziec.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire