• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #437356  autor: sporysz
 24 paź 2010, 23:10
Witam serdecznie.

Od dwóch tygodni posiadam smartfon Samsung Galaxy S, który służyć ma mi także jako mp3. Między innymi na tym forum polecono mi do niego dokupić słuchawki SoundMagic MP21. Sprzęt dołączony do fona nie spełniał moich wymagań w najmniejszym stopniu.
Dzisiaj w ramach prezentu imieninowego otrzymałem je. Podłączyłem i.... porażka dźwięk gorszy niż na tych samsungowych i praktycznie zerowa słyszalność wokalu. Przy naciśniętym przycisku na kablu grają świetnie, a bez tego tragicznie.
Taki sam efekt uzyskałem po podłączeniu ich do Nokii N81.
Zacząłem szperać w necie i dotarłem do info o 3 i 4 pinowych wtykach. Z tym że wtyki słuchawek dołączonych do Galaxy S z MP21 są identyczne, czyli 4 pinowe (trzy kreseczki na jacku).

Co mam teraz zrobić: sprzęt był kupiony w czwartek w krakowskim mp3 store. Czy u nich uzyskam jakąś pomoc? Czy to wina słuchawek? Czy pozostaje wystawienie ich na Allegro i szukanie czegoś innego?

Proszę o pomoc bo rozgoryczenie mam wielkie ;(

Pozdrawiam,

sporysz

PS. Tak OT Galaxy S to fon serii S Samsunga?
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, 23:22 przez sporysz, łącznie zmieniany 1 raz.

#437359  autor: orson_dzi
 24 paź 2010, 23:21
sporysz pisze:Galaxy S to fon serii S Samsunga?
Galaxy S, to i9000. Działu serii 'I' nie ma, bo wszystkie modelu z tej serii mają systemy, na które są oddzielne działy.

Skoro dopiero co je kupiłeś, to powinieneś mieć chyba gwarancję na nie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#437361  autor: sporysz
 24 paź 2010, 23:33
orson_dzi pisze:Skoro dopiero co je kupiłeś, to powinieneś mieć chyba gwarancję na nie.
Zdaję sobie sprawę. Pytam, bo może ktoś miał taki problem i okaże się to nie wina egzemplarza tylko niekomatybilność sprzętową. Po podłączeniu ich do mojej YUamagy Pianocraft grają po prostu "bosko".

Pozdrawiam,

sporysz

PS. Dzięki za przeniesienie bo nie wiedziałem w jakim dziale wątek umieścić.

#437362  autor: wtd
 24 paź 2010, 23:39
sporysz pisze:Przy naciśniętym przycisku na kablu grają świetnie, a bez tego tragicznie.
Nie potwierdzałem tego nigdzie, ale ostatnio czytałem że to kwestia standardów. Słuchawki które masz pewnie mają piny przystosowane do ajfona i htc, w samsungu są one odwrotnie zrobione rzekomo zgodnie ze standardem, ale jak wiadomo na rynku akcesoriów to ajfon ustala standardy ;p