• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #1185003  autor: Discuss8244
 01 sty 2025, 19:24
Mam numer w Play odNOWA na którym nie ma nic na koncie. Czasem dostaję powiadomienie jak w temacie, pomimo tego, że nie próbuję wysyłać żadnych wiadomości. Po sprawdzeniu jednego z tych numerów, które miały być powiadomione, jest to numer spamerski. O co chodzi?
 #1185010  autor: Discuss8244
 01 sty 2025, 19:53
To był jakiś inny numer, ale według komentarzy faktycznie było coś o weryfikacji google. Z tym, że ja nie zakładałem żadnego konta google podając ten numer, ani nie dodawałem go do żadnego konta. Problem zaczął się też dopiero od kilku dni i nic w tym czasie nie zmieniałem. Czy możliwe jest, że ktoś inny próbuje zweryfować swoje konto google podając mój numer?
 #1185013  autor: MariuszY
 01 sty 2025, 20:06
Discuss8244 pisze:
01 sty 2025, 19:53
Problem zaczął się też dopiero od kilku dni i nic w tym czasie nie zmieniałem.
Czy aby na pewno :?:
1. Czy nie włożyłeś karty do innego/nowego telefonu?
2. Czy nie aktualizowałeś ostatnio aplikacji Wiadomości (tej od Google, do wysyłania sms)?
3. Czy nie podmieniłeś czasowo karty sim w telefonie na inną i teraz z powrotem na tę przedmiotową?
 #1185014  autor: Discuss8244
 01 sty 2025, 20:21
Mam w telefonie 2 simy od wielu miesięcy (jeden podpięty pod google i drugi nie podpięty, który próbuje wysłać te smsy), ale możliwe, że faktycznie nie używałem rcsów w ciągu tych miesięcy aż do tego tygodnia, pisząc z kimś z zagranicy (ale używając tego numeru 1go, który jest podpięty pod konto google.

To znaczy, że google automatycznie czyta i próbuje dodać mi drugiego sima do konta? Dzięki za pomoc, bo nie mogłem nic na ten temat znaleźć nie widząc nawet treści smsa, jakie mój tel próbował wysłać. Będę musiał poczytać wątek który podlinkowałeś i jakoś wyłączyć ten syf.