• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #834639  autor: KR2615
 12 lis 2015, 18:03
Od niedawna używam tego telefonu spod znaku jabłuszka. Dzisiaj przyszedł czas na pierwsze użycie osobistego hotspota. Z ciekawości zrobiłem speedtesta. Nie mogłem uzyskać więcej niż kilkanaście mega na pobieraniu i kilka na wysyle. Z poczatku wygladalo mi to na HSPA. Upewniłem się, ze korzystam z 4G i gdy dostałem 10mega na wysyle stwierdziłem, ze iPhone rzeczywiscie uzywa LTE. Wreszcie doszedlem gdzie jest przyczyna. Laptop laczy si z iPhone na maax 48-54mb/s czyli pracuje tylko w 802.11g. Predkosci calkiem zrozumiale dla tej technologii. Tylko dlaczego nie chce zestawic sie na pelne 300mbps albo chociazby 150? Dodam, ze lapek w polaczeniu z routerem TL-WR841N zestawia sie na 300mbps i daje pelne 94mbps na speedtescie a iPhone w apce speedtest.net pokazuje po czterdziesciparę mbps.